Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Már tengerentúlon is hódít a lángos

Nekünk teljesen hétköznapi dolog, egy óceánnal odébb viszont a legnagyobb újdonság: egy food truck, amit fél New York kerget, hogy megkóstolhassa a lángosát!

Nemrég a CBS New York újságírója írt beszámolót arról a New York-i food truck-ról, amely lángost árul a világ legnagyobb városának lakói számára. A cikkben hosszasan taglalják, mi is az a lángos, amelyet leginkább egyfajta pizzához hasonlítanak, de tésztája miatt a szerzőben a dél-olaszországi zeppolát is felidézi a jellegzetes magyar street food.

A nyilvánvalóan furcsának tartott ételből elsőként a „klasszikus” lángost kóstolták meg, amely az itthon mindenki számára magától értetődő sajtos-tejfölös verziót jelenti fokhagymával, s amelyet 6 dollárért árulnak. Emellett persze rengeteg másféle lángos is kapható, amelyek viszont már számunkra tűnhetnek furcsának. Ilyen például a görögös lángos paprikával, a desszertként árult lángos nutellával és banánnal, vagy éppen a lazacos-kaviáros lángos kapribogyóval, kaporral és tejszínnel. (A teljes menü egyébként itt látható.)

A kocsi oldalára írt felirat tanúsága szerint itt kapható a „világ legjobb kelt tésztája”, amit ugyan nem tudott megerősíteni a CBS, de mindenképpen elismerően szólt a kívül ropogós, belül puha tésztáról, illetve az egész étel textúrájáról a sajttól a tejfölig.

A cikkből az is kiderül, hogy a mobil lángosozó heti két napot tölt a Wall Street-nél, és kettőt a 47. utcánál a Park és Lexington sugárút között. Egyébként a lángosozónak saját Twittere és Facebook-oldala is van a honlapja mellett, ahol mindenki tájékozódhat a hollétéről.

Hogy mekkora sikert fog aratni a lángos Amerikában, nyilván még kérdéses, mindenesetre jó tudni, hogy New York streetfood-rajongói sikerrel kaptak rá az ízére.

(via CBS New York)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!