Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Margarint reklámozó Gobbi Hilda és májas hurka - Reklámok a ’80-as évekből

A rendszerváltás előtti reklámok kedves humora és esetlen erotikája semmihez sem hasonlítható. Nosztalgiázz ezekkel a 40 évvel ezelőtti reklámokkal!

Gyerekkorunkban olyan ételeket is reklámoztak, amiket egyébként is megvettünk volna, azonban az akkori reklámipar valamiért mégis szükségét érezte az alábbi kisfilmek megalkotásának – milyen jól tették! Dőlj hátra, és nevess!

Csábító tejföl

Azokban az időkben, amikor sok szexualitástól túlfűtött reklámot forgattak, a tejföl sem maradhatott ki a sorból. A négercsókot buján falták a kisfilmekben, az Állami Biztosító plakátjain is félmeztelen nők mosolyogtak a logók mögül, tehát magától értetődő, hogy a tejföl reklámjába is szükséges egy kis erotikát csempészni. Megmosolyogtató, az biztos!

Univerzális májas hurka

Azt ugyan elképzelni nem tudjuk, miért gondolták azt a korabeli reklámszakemberek, hogy a véres és a májas hurka hírverésre szorul, de az biztos, hogy mindent beleadtak a kisfilm készítésébe. A főszereplő nem más, mint maga a hurka, de mellette megismerhetjük jó barátait, Jóskát és Gyurkát is, valamint megtudhatjuk azt is, hogy a hurka télen-nyáron, kicsiknek és nagyoknak is tökéletes választás. Egyetértesz?

Margarin reklám Gobbi Hildával

Ezt a margarin reklámot nem spilázták túl, ugyanis Gobbi Hilda néhány lépése és egyetlen mondata sikeressé tette a margarint. Biztosak vagyunk benne, hogy amint az asztalról elemelt sütiről a színésznő kinyilvánította, hogy a margarin tette tökéletessé, minden magára valamit is adó háziasszony fogta a hálós cekkerét, és rohamléptekben a csemegebolt felé vette az irányt.

Bontott csirke

Mit lehet tenni, ha a férjedre bíztad a bevásárlást? Reménykedni! A bontott csirke kisfilmjében ez kevésnek bizonyult: a vadászösztönnel jócskán megáldott férj letért a biztonságos, közértbe vezető útról, és valamiért jó ötletnek tartotta, ha egy szunyókáló – mellesleg igen torz – medvét felébresszen álmából és levadássza. Így aztán bontott csirke helyett egy medvetetemmel tért haza, amit a fakanállal hadonászó feleség nem tudott kellő képen értékelni.

Ezeket láttad már?

Címlapfotó: Youtube

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!