Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Még nem láttál egy helyen annyi pénzt, amennyit ez a férfi fizetett egy óriási tonhalért

Te mennyit vagy hajlandó fizetni egy kiló tonhalért? Számold ki, és szorozd meg 278-cal. Sok? Egy japán férfi még ennél is sokkal-sokkal többet fizetett érte. 
A hétvégén hatalmas tonhalvásárt tartottak Japán egyik újonnan nyílt halpiacán. A szigetországban nagy kultúrája van az év eleji halpiacozásnak, egyes helyeken ilyenkor licitálnak a legnagyobb és legszebb halak húsára. A világsajtó előszeretettel veszi elő évről évre a témát, ilyenkor ugyanis rekordáron kelnek el a népszerű óceáni halak.
 
Idén minden eddiginél magasabb áron, 2.5 millió fontért, vagyis 893 256 162 forintért kelt el egy 278kg-os kékúszójú tonhal.  
 
A világ eddigi legdrágább tonhalára egy japán étteremlánc tulajdonos kínálta a legtöbb pénzt, már egy éve készült az aukcióra. Kimura Kijosit sokan csak a tonhal királyaként tartják számon, 2012 és 2017 között rekordmennyiségű pénzt fizetett tonhalért. 
 
 
„Nagyon jó minőségű halat vettem, a tonhal frissnek és ízletesnek tűnik, de talán egy kicsit sokat fizettem érte”- nyilatkozta a Tonhal Király. „Arra számítottam, hogy 30-50 millió, de maximum 60 millió jen (ez is több, mint 154 millió forint) lesz a hal ára, ehhez képest ötször többet fizettem érte.”
 
Az újévi aukciót több évtizede a híres tokiói Tsukiji halpiacon tartották, amelyet tavaly zártak be. A világ legnagyobb halas aukciója régóta arról híres, hogy az itt összegyűlt gazdag üzletemberek pár perc hírnévért cserébe elképzelhetetlenül magas pénzösszegeket vernek el. 
 
A rekordáron elkelt kékúszójú tonhal húsából természetesen sushi készül. 
 

Ezeket olvastad már?

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!