Megkóstoltam a KFC újdonságát, és maradok inkább a rántott csirkénél

Régóta szemezgettünk már egymással, most eljött a nagy találkozás, és kóstolás ideje.

Szeptemberben jelent meg a magyar piacon a KFC új terméke: a Chizza. Mivel hetek óta ezt tolták úton útfélen, különböző hirdetések formájában az arcomba, ezért feláldoztam magam, és betértem a Corvin Plázába, hogy megkóstoljam ezt a csodát. Tudom, most mindenki azzal jön majd, hogy a KFC egészségtelen, meg drága, de mindennek adni kell egy esélyt.

A Chizzát két méretben (20 és 26 centi átmerőjű), és kétfajta ízesítésben (Itália és Ibéria) lehet kapni. Az áruk változó, a 20 centis 1290 forint, menüben pedig akár 2990 forint is lehet, ha a 26 centis változatot kérjük. Én végül a 20 centis Itália mellett döntöttem.

A csomagolás designja egyébként tetszik, tényleg hasonlít egy pizzás dobozkára. A belsőnek pedig a reklámplakátok, és különböző hirdetések alapján ilyennek kellett volna lennie...

Guszta? Szerintem az... Helyette viszont ezt kaptam:

Erre ez volt a reakcióm...

Jó, tudom, a többi terméknél is így van ez, a fotón minden étel szebbnek látszik, mint amilyen a valóságban, de azért ez elég sovány vigasz volt. A fűszert a tetején nem tudtam értelmezni. Na mindegy, „lehet az íze jobb lesz” – gondoltam én naivan.

Korábban több ismerőstől azt hallottam, hogy a chizzának semmi köze a pizzához, igazából a csirke és a cheddar sajt dominál benne, ráadásul két tortillalap közé van szorítva minden. Ezzel nem is lett volna gond. Az Itália Chizza azonban csak nyomokban tartalmazott csirkét és cheddar sajtot, helyette viszont volt benne azonosítatlan minőségű, kissé fura gomba és tömérdek mennyiségű oregánó. A tortilla sem látott túl sok sajtot. Megemlíteném, hogy korábban kóstoltam a KFC qurritóját, ami sokkal jobban ízlett.

Az Itália Chizza elpusztítása után már nem mertem megpróbálkozni az Ibéria változattal, talán majd legközelebb, helyette viszont rendeltem egyet a gyorsétterem őszi, fűszeres sütőtökös shake-jéből. Megint ne menjünk bele abba, hogy ez mennyire egészséges, és mennyire cukros, csak az ízre koncentráltam. 

A shake finom volt, szerencsére nem volt túl édes, ami viszont fura volt, hogy sárgadinnyés mellékízt éreztem a kóstoláskor. Lehet, hogy a sok oregánónak volt köszönhető. Mindenesetre, ha KFC-be tévednék, akkor maradok a rántott csirkéknél.

...ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!