Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meglepő: ezért kell MEGFŐZNI a gombát sütés előtt a szakértő szerint

Legtöbben szigorúan elkerültük a vizet, ha pirult gombaszeletekre vágytunk, és franciásan, vajon, fokhagymával sütöttük barnára. A szakértő szerint azonban nem így kell!

Úgy fest, mégsem úgy kell gombát sütni, ahogy eddig tudtuk – míg legtöbben szigorúan elkerültük a víz használatát, ha finom pirult gombára vágytunk, és a száraz fejeket apróbb darabokra vágva kevés vajon sütöttük, csak a végén sózva, most kiderült, hogy lehet, tévedtünk.

De ha nem így kell, akkor hogy? 

Jim Fuller fine dining séf Ausztráliából, aki a gombák megszállottja és nem mellesleg a téma szakértője 12 éve, most elmondta: bizony a legelső lépés, amivel a legfinomabb és táplálóbb eredményt érhetjük el: a VÍZBEN FŐZÉS!


A módszer a következő: 

  1. Egy serpenyőben kevés vízben kezdjük el főzni a gombákat. Nem kell elsőre sok, mert engedni is fog nedvességet. Addig adagoljuk a vizet, amíg szükséges, azaz, amíg „ki nem főzzük a gomba saját víztartalmát”, és amíg el nem tűnik a zavaró rágós állag. Mintha olasz tésztát főznénk al dentére. 
  2. Ha a víz elpárolgott, és a textúra is megfelelő, hagyjuk, hogy a serpenyő tulajdonképpen szárazzá váljon, a víz pedig teljesen eltűnjön, és ekkor öntsünk a gombára egy kevés olívaolajat.
  3. Adjunk hozzá némi zöldhagymát, fokhagymát, salottát, amit szeretnénk.
  4. Süssük-pirítsuk a gombák külsejét fél-egy percig, majd a legvégén hintsük meg sóval, petrezselyemmel, stb.
     

Ezeket láttad?

via
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!