Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meglepő természetes anyagból készülhet a Coca-Cola, a Danone és a Carlsberg palackja

Reméljük, nemsokára a saját kezünkkel is foghatjuk ezeket a gyorsan lebomló, 100% növényi eredetű palackokat, mert már nagyon unjuk a sok műanyagot.

A műanyagpalack-krízisről nem lehet eleget beszélni, mi is megtettük már párszor. Az eldobható, több száz év alatt lebomló plasztik tárgyak milliárdjainak a Földről való kiűzetése viszont sajnos még mindig várat magára – főleg ilyen döntések mellett.

A nagyobb cégek viszont hálisten', úgy tűnik, próbálnak cselekedni és váltani, így van ezzel a holland Avantium is, amely a Coca-Cola, a Carlsberg és a Danone támogatásával kifejlesztett egy növény alapú „műanyagot”, ami megoldást nyújthat a fosszilis alapú PET-palack és műanyag szemét problémájára – írja a bored panda.

Ez is kapcsolódik:

Megkérdeztük a Starbucksot meg a Mcdonald's-ot, hogy állnak most a műanyagbetiltással

Az Avantium által fejlesztett, 100% növényi alapú műanyagpótló a cukorrépából, kukoricából és búzából kinyert cukorból épül fel, és komposztálóban egy éven belül teljes mértékben lebomlik.

Ez az új anyag teljesen fenntartható a környezet számára, hiszen előállítása nem igényel fosszilis üzemanyagot, újrafelhasználható, sőt, sima körülmények között is jóval hamarabb (pár év alatt) lebomlik, mint plasztik társai – magyarázza Tom Van Aken, cégvezető.

A Carlsberg vezetősége pedig már most nyilatkozott, elmondásuk szerint minden csomagolásukat fokozatosan le fogják cserélni ezekre a 100% növényi eredetű üvegekre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avantium (@avantium_) által megosztott bejegyzés,

A tervek szerint az új, környezetbarát palackozott italok 2023-re kerülhetnek a boltok polcaira. Várjuk!

Ezeket láttad?

címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!