Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meglepő új terméket mutattak be a Nagybani Piacon

Új terméket mutattak be a Nagybani Piacon, az egyik legismertebb konyhai alapanyag FEKETE változatát.

Fekete fokhagymát kóstoltak a Piac Éjszakája vendégei a Nagybani Piacon, az új termék a rendezvényen mutatkozott be. A különleges élelmiszer speciális fermentációs eljárással készül, és a kutatások szerint egészségesebb, mint a friss fokhagyma. 

Ez is érdekelhet!

Mi mostantól fix, hogy így pucolunk fokhagymát – ti is?



Öt növény elengedő ahhoz, hogy megtapasztaljuk az umamit, vagyis az ázsiai konyha szerint számon tartott tökéletes ötödik ízt. A Piac Éjszakáján debütáló fekete fokhagymával és avokádóval készülő saláta sós, édes, keserű és savanyú összetételének köszönhetően egy különleges, új ízélményt kapunk, amit akár otthon is egyszerűen elkészíthetünk.



A Piac Éjszakája látogatói is ebben az egyedi ízélményben részesültek: az egyik kereskedőnél egy fekete fokhagymából készült salátát kóstolhattak meg. A Kínából érkező különlegességet 80 °C fokon fermentálják, így a hagyományos fokhagyma íze helyett sokakat az aszalt szilvára, vagy épp szójára emlékeztet. Az ebből kreált különleges saláta pedig igazi kulináris élmény, amit bárki elkészíthet.



Csupán avokádó, retekcsíra, friss paradicsom, fekete fokhagyma és pálmaszív szükséges az umami, vagyis az ötödik íz eléréséhez. A hozzávalókat egyenlő arányban apró darabokra vágva, összekeverve érdemes fogyasztani. A receptet a piac egyik specialistája, Somogyi Péter fejlesztette ki, aki a különleges, kulináris zöldségek és gyümölcsök szakértője. A szükséges hozzávalók speciális élelmiszerüzletekben és a Nagybani Piacon is beszerezhetők.

Ezt láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!