Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megtaláltuk a legtutibb tojáskifújási technikát

Idén szeretnél saját dekorral készülni a húsvétra? Akkor gyorsan mutatunk neked egy egyszerű, de nagyszerű technikát, hogy a tojáskifújással (már) ne kelljen bajlódnod.   
Még a rutinos húsvéti dekorkészítőknek is állandó problémát jelenthet a tojás szakszerű, gyors kifújása. Ha abszolút kezdő vagy, akkor még nagyobb hátránnyal indulsz. Aggodalomra azonban semmi ok, segítünk, hogy kezdj neki, vagy újítsd be a technikád!
 
 
 

Amire szükséged lesz: 

 
  • tojások
  • rajzszög
  • hurkapálca
  • kis tál
  • szívószál vagy fecskendő

Hogy csináld?

Fogd meg a tojásod, majd a felső és az alsó részét szúrd át a rajzszeggel. Ezután fogd meg a fogpiszkálót vagy a hurkapálcát, és óvatosan tágítsd ki ezt a lyukat mindaddig, amíg a szívószálat bele nem tudod helyzeni. Ha ez sikerült, akkor nincs más dolgod, mint a szívószállal kifújni a tojás tartalmát egy tálba. Ezután öblítsd el a tojásokat, a maradék vizet is fújd ki belőlük, és hagyd egy éjszakán át száradni őket. Ennyi az egész. 
 

Mutatjuk lépésről lépésre:

 
Óvatosan bökd a tojásokba a rajzszeget!
 
 
 
Tágítsd a lyukat!
 
 
 
Fújd ki a tálba a tojás tartalmát a szívószál segítségével!
 
 
 
Hogy mi legyen a kifújt tojással?
 
Készíts belőle mondjuk bundás kenyeret zöldségekkel! A család egészen biztosan értékelni fogja, nemcsak a különleges és egyedi dekorációt, hanem a tartalmas, finom reggelit (vagy épp vacsorát) is. 
 
 

Ez is érdekelhet:

 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!