Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így változtak meg a magyarok étkezési szokásai a karantén idején

Mit vettek a magyarok karantén idején a boltokban? A tömött szupermarketek óriási forgalmat bonyolítottak, de mi került leginkább a vásárlók kosarába?

Karantén idejére teljesen átalakultak a magyarok étkezési szokásai, a kényelem, egyszerűség, gyorsaság mindent felülíró szempontok lettek – olvasható a Pénzcentrum cikkében.

Az otthonmaradás első szakaszában a vásárlók megrohamozták a boltokat, ha még emlékeztek erre az időszakra: spájzoltunk, elsősorban a liszt és az élesztő, a konzervek számítottak kelendőnek. Sokan házi kenyérsütésbe fogtak, valamint a kovászolás otthoni művészete is reneszánszát élte (éli). 

Kinek van erre ideje?

Rengeteg család van viszont, ahol a napi munkavégzés és a gyerekekkel tanulás, foglalkozás mellé egyszerűen nem fér bele a házi kenyér- és péksüteménygyártás, ezért a boltokban is a minél egyszerűbben, sokoldalúan felhasználható alapanyagok, késztermékek fogynak. A New York Times arról is ír, hogy Amerikában azok is megváltoztatták a táplálkozási szokásaikat, akik egyébként egészséges étrendet követnek. Ennek oka szintén az egyszerűségben rejlik: annyi mindennel kell foglalkozni egy nap alatt, és a világ alakulása is kiszámíthatatlan, hogy a feldolgozott élelmiszer vagy a késztermékek nagyon kelendőek. 


Az áruházláncok reagáltak is a megváltozott fogyasztói szokásokra, a Lidl például fagyasztva árulja különböző kiszerelésekben saját péksüteményeit, amit otthoni körülmények között is bárki el tud készíteni. A mirelit készételek iránti kereslet pedig folyamatosan növekszik. Pultjaikon több mint százféle zöldség és gyümölcs áll a vásárlók rendelkezésére, ezek közül a szezonális termések kedvező áron kaphatóak.

Persze az egészséges étkezésre nagyon oda kellene figyelnünk, a hivatalos napi ajánlás 40 dekagramm zöldség elfogyasztását javasolja, amit főétkezések és a köztes uzsi, tízórai beiktatásával nem is olyan nehéz betartani. 

A tavasz a friss, zsenge levelesek időszaka, és itt a spárgaszezon is, ami sütve, szelet baconbe tekerve, borssal az igazi, de spenótfőzelék vagy spenótos-fokhagymás tészta is bármikor fél óra alatt összedobható, zsenge idényfogás lehet. 

Ezeket olvastad már?

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!