Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A Mekit és a Starbucksot is elérte a koronavírus

Számos gyorsétterem, kávézó és bolt esett áldozatául a világszerte pánikot keltő koronavírusnak. Amíg tart a járvány, biztosan kénytelenek zárva tartani.

Tovább tombol a koronavírus-járvány Kínában. A megbetegedések száma lassan eléri a 30 ezret, és a halálos esetek száma is folyamatosan növekszik. A járvány miatt számos étteremnek, kávézónak és boltnak kellett bezárnia Vuhanban és a vele szomszédos tartományokban. 

Elsők között a McDonald's és a Starbucks lépett. A gyorsétteremlánc közel 300 éttermet zárt be, hogy megfékezze a járvány terjedését a vendégei és alkalmazottai között. A McDonald's 1990 óta van jelen az ázsiai országban, mintegy 3300 egységgel. A kínai piac  a cég fontos bevételi forrása. A Meki a bezárások mellett ingyenes étkezést biztosít azoknak az orvosoknak, akik a járvány megfékezésében segédkeznek.

A Starbucks körülbelül 4100 kávézóval rendelkezik Kínában, melyekből mintegy 2000-et kénytelenek voltak bezárni a járvány idejére, ami valószínűleg jelentős bevételkiesést okoz majd a cégnek, de a vendégek és a dolgozóik egészsége most mindennél fontosabb.

A kávézók és gyorséttermek mellett több bolt is kénytelen volt bezárni. A járvány végeztéig biztosan nem nyitnak ki a vuhani KFC-k és Pizza Hutok, sőt, az összes IKEA-áruház és néhány H&M is érintett.

Mindeközben az amerikai Walmart áruházlánc úgy döntött, nem zárja be kínai boltjait. Mint mondták, folyamatosan konzultálnak a helyi hatóságokkal és az egészségügyi szakértőkkel. Egyelőre fokozott higiéniai intézkedéseket tettek a vásárlók és a dolgozóik érdekében, kérdés, hogy ha tovább nő a megbetegedések száma, akkor mit lépnek majd.

Ezeket olvastad már?

via Business Insider, The Guardian

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!