Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mi is kipróbálhatjuk, milyen hatással van a zene ízlelésünkre

A napokban a Jägermeister különleges kóstoló eseményén jártunk, ahol négy zenével változtatták  meg teljesen azt, amit eddig a Jägermeister ízéről gondoltunk.    
A márka multiszenzoros, azaz több érzékszervet bevonó kóstoló kutatója, Dr. Felipe Reinoso-Carvalho négy egyedi hangmintát fejlesztett ki, melyek mindegyike más, a Jägermeisterben megtalálható ízjegyet – az édes, fűszeres, keserű, illetve gyümölcsös/citrusos -erősít fel.
 
A tudományos kísérlet során egy „sonic seasoning” nevű technikával változtatták meg a Jägermeister ízélményét zenehallgatás közben (e technikának bevett magyar neve még nincs, a kifejezés szó szerint „zenei fűszerezés”-t jelent).
 
Ahhoz, hogy te is kipróbáld a kísérletet, hallgatnod is kell! A teljes projekt és a speciális hangminták elérhetők a www.jagermeister.hu/taste-remastered oldalon. Az 56 összetevőnek köszönhetően – melyek közt gyógynövények, fűszerek, gyökerek és gyümölcsök egyaránt megtalálhatóak – a Jägermeister mindig is jó kóstolási terepet nyújtott a komplex ízélményre vágyóknak.
 

Lehetséges, hogy: ugyanaz a korty Jägermeister teljesen más ízt ad, attól függően, hogy milyen zenét hallunk?

 
Szerintünk igen. A világ egyik legnépszerűbb prémium gyógynövény-likőre bemutatja a „Taste Remastered” kampányt, mert „Ahhoz, hogy kóstolj, hallgatnod is kell!”
A Jägermeister egy pszichológia és mérnöki PhD-vel egyaránt rendelkező tudósa, Dr. Felipe Reinoso-Carvalho bevonásával négy különböző hangmintát fejlesztett ki, melyek mindegyike más jegyet erősít fel a gyógynövény-likőr egyébként is összetett ízprofiljából.
 
 
Felipe pontosan tudja, hogyan hatnak egymásra érzékszerveink, és miként használhatjuk ki a kölcsönhatásukat észlelésünk határainak kitolásához. „Ez a  rendkívüli projekt azon a felismerésen alapul, hogy agyunk egyesítve dolgozza fel a különböző érzékszervektől bejövő információkat.  Ezért lehetséges az, hogy az egyik érzékszerv észlelése – esetünkben az, amit hallunk – kihat arra, amit a másik érzékszervünk közvetít – vagyis ahogyan a Jägermeister ízét érzékeljük.” – magyarázza Felipe, aki komoly tapasztalattal rendelkezik a multiszenzoros észlelés területén. ,,Minél mélyebb tudásunk van arról, hogy miként képesek hatni egymásra érzékszerveink, annál jobban tudjuk fokozni a különböző ízek intenzivitását a hanghullámok segítségével. Ezt nevezzük „sonic seasoning-nek.” A négy hangminta hallgatása megváltoztatja a Jägermeister általunk észlelt ízét.
 

Röviden: a zene képes fokozni az ízélményünket. 

A Taste Remastered projektben Felipe sound designer-ként is részt vett, hogy a Jägermeister 4 fő ízjegyéhez a lehető legjobban illeszkedő hangmintákat alkothassuk meg, amik kihangsúlyozzák az alábbi ízeket:
Édes - A csillagánizs markáns édessége, a fahéj és az édesgyökér aromája biztosítja a Jägermeister édes ízét. Ezt édes hangokkal erősítjük fel.
 
Csípős – Az intenzív ízű gyömbér és a fenyő illatú gyógynövény, a galangál felelős a Jägermeister fűszerességéért. Ezt az ízjegyzet egy fűszeres zene emeli ki.
 
Keserű - A keserű narancs és a királykeserűfű mély és gazdag íze adja a Jägermeister fanyarságát, ami ezzel a zenével kel életre.
 
Gyümölcsös / citrusos - A Jägermeister gyümölcsös és citrusos jegyei a narancs héjából kinyert illóolajnak köszönhetőek. A zenében szereplő gyümölcsös hangjegyekkel növeljük ezt az ízélményt.
 
 
„A Jägermeister hihetetlenül komplex íze a benne levő összetevők sokszínűségének köszönhető” – tette hozzá Nils Böse, a Jägermeister globális márkanagykövete. „A Jägermeister sokoldalúsága miatt vált rendkívül népszerűvé a világ legkiválóbb mixerei körében. A Taste Remastered élménye teljesen új utakat nyit meg.”
 
Felipe irányításával egy tudományos kísérletre is sor került házon belül, hogy számszerűsíthessék az egyes hangminták által okozott ízészlelési eltéréseket. Mindegyik hangmintát vakpróbákon tesztelték, az alábbiakra jutottak:
 
  • A résztvevők 93%-a állította, hogy megváltozott számára a Jägermeister íze a hangminták hallgatása közben.
  • A résztvevők 72% -a számolt be arról, hogy az íz a hallgatott hangminta jellegének megfelelően változott (azaz például az „édes” hangminta hatására édesebbnek tűnt).
  • A résztvevők 64%-a intenzív vagy nagyon intenzív ízélményt élt át az egyes hangminták hallgatása közben.
„Egyre erősebb trend, hogy a fogyasztók újabb és újabb élményeket keresnek – és mi örömmel követjük ezt az irányt. A Jägermeisterrel töltött éjszakák mindig különlegesek” – magyarázza Veronika Hromadová, a Jägermeister globális digitális marketingmenedzsere – „de a Taste Remastered-del a fogyasztók felfedezhetik, hogy a Jägermeisterben több íz és lehetőség van, mint azt valaha is gondolták volna.”
 

EZ IS ÉRDEKES LEHET:

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!