Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mi mostantól fix, hogy így pucolunk fokhagymát - ti is?

Hát én konkrétan zavarba jöttem, annyira egyszerű ez a fokhagymapucolási mód. Hogy nem gondoltam eddig erre?? Nézzétek.

Őszintén szólva önző módon választottam ezt a videót, annyira megörültem neki. Én ugyanis imádom a fokhagymát, egészséges, isteni aromát ad gyakorlatilag mindennek, tudom-tudom, büdös, de nem érdekel, annyira jó. Viszont: utálom megpucolni és felvágni, és szerintem sokan vagyunk így ezzel. A fokhagymanyomót sosem szerettem, rossz tisztítani, a fél fej ráadásul benne marad, így marad a kés lapjával lapítás, majd aprítás, esetleg reszelés (kolleganőm tanította.) Na de ez, ez ez annyira egyszerű, mint egy pofon. Másfél perces a videó, de maga a procedúra 2 mp. Végy egy normál méretű üveget, aminek azért van súlya, például egy teli csemegeuborkás befőttes üveget, és vágd a talpát erőből az asztalra fektetett héjas fokhagymagerezdhez. A héj is leugrik ijedtében, és maga a gerezd is felaprítódik. Egy mozdulat. Mi, lusta fokhagymaimádók, tartsunk össze! Imádom.

Olvastad már?

Magozz meggyet pofonegyszerűen!

(via huffingtonpost)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Sat, 2019-03-30 16:23

Áztasd vízbe pár percet a gerezdeket,és pillanatok alatt le tudod venni a héját... Ennyi. :)

Rebus.hu
Rebus.hu Sun, 2015-11-08 03:12

Ezt a széttrancsírozott fokhagymát nem szerencsés mosogatni. Anélkül pedig hogy raknám az ételbe, amikor a koszos héjába egy üveggel bele van döngölve?

Gaddemon
Gaddemon / Gaddemon Wed, 2015-03-18 13:11

Elsőre jónak tűnik, de ha belegondolok, mégsem. Meg kell mosni az üveg alját, különben tiszta kosz lesz a hagyma is, ráadásul a művelet végén újra meg kell mosni az üveget, mert tök fokhagymásan csak nem rakom vissza a polcra. Ennyi idő alatt már simán meghámozom azt az 1-2 gerezdet, ami egy ételbe kell.

csakb
csakb Wed, 2015-02-11 20:04

Jó ötlet. :)

Fokhagymanyomóból is létezik tökéletes, de nekem is évekbe telt, mire rátaláltam.

inf3rno
inf3rno / inf3rno Sat, 2015-02-07 00:18

Nagyon jó, csak az itthon kapható kínai fokhagyma fele tiszta penész... Néha tv-ben látom, hogy héjastul beleteszik a gyömbért meg a fokhagymát a kajákba, hát azt itthon nem lehet megcsinálni. Elég bátrak...