Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mit tegyünk az adventi naptárba? - ötletek gyerekeknek, tiniknek és felnőtteknek

Huszonnégy apróságot nehéz találni az adventi naptárba. Megpróbálkoztunk a legjobb ötletek összegyűjtésével. Inspirálódjatok! 

Nyakunkon az adventi időszak, néhány nap múlva kicsik és nagyok kezdenek el karácsonyi lázban égni. A lakásban megjelennek a karácsonyi dekorációk, és az adventi kalendáriumok. Sokan szokták ilyenkor a könnyebb utat választani, és a boltban vásárolják meg az adventi naptárat, ami általában minden nap csokit rejt. Ha mégsem így lenne, akkor három választásunk maradt:

  • házilag készíted a kalendáriumot, és abba vásárolsz ajándékot
  • a naptárat vásárolod meg a boltban, és abba készítesz ajándékot
  • mindent saját magunk készítünk

Mindhárom választás jobb, mintha a boltban vásárolnád össze a már unalmas összeállításokat. Hoztunk is néhány ötletet, ami talán segíthet. 

Kicsiknek házilag készített csokik és nyalókák

Ha már mindenképpen édességet akarunk adni a lurkóknak, akkor készítsük házilag. A kis rekeszek rejthetnek bonbont, magvakat, sütinyalókát, vagy akár gumicukrot is. A finomságokat mindig csomagoljuk be, tegyük dobozba, vagy kis üvegcsébe.

Ezek közül válogathatsz:

Jó kézügyességgel megáldottak a kalendáriumot kézzel is készíthetik. Kartonból a legegyszerűbb! A mintáknak csak a kreativitásunk szabhat határt.

Tiniknek már nem tudunk mit rejteni?

A tinikkel nehéz a dolgunk. Már nem örülnek annyira az ajándékoknak. Legtöbben ezért inkább úgy döntünk, hogy nem kapnak semmit. 

A lányokkal egyszerűbb. Nekik készíthetünk egy beauty (szépség) kalendáriumot. A kis rekeszekbe minden napra tehetünk valamilyen kis apró körömlakkot, hajgumit, szájfényt, szemceruzát, stb. Persze nem árt, ha ismerjük egy kicsit az ízlésüket, milyen színeket, márkákat szeretnek. Néhány nap bevehetjük a házilag készített bonbont vagy macaront is.

Fiúknál már kicsit macerásabb készíteni kalendáriumot. Az édesség náluk is működhet hétköznaponként, advent vasárnapokon jöhet egy jó könyv vagy videojáték.

Felnőttnek is lehet naptárt készíteni

Felnőtteknek már nem jár adventi naptár - mondják sokan. Miért ne járhatna? Néha a felnőttek is szeretnek visszamenni az időben, átélni újra a gyerekkort. Ha nem is minden évben, de néha kedveskedhetünk párunknak, ismerősünknek egy adventi kalendáriummal. Íme egy-egy alkoholos ötlet nőknek és férfiaknak...

1. Borkalendár

A Virgin vállalat idén egy boros adventi naptárral rukkolt elő. 24 féle különleges bort tettek 24 rekeszbe.

Házilag is elkészíthető a kalendárium egy kartondobozból és -gurigából. Az nem biztos, hogy találtok 24 féle kisüveges bort, nagy üvegekből pedig elég költséges lenne elkészíteni az egész naptárat. Úgy is lehet, hogy minden advent vasárnapra egy nagy üveges bort rejtünk a rekeszekbe, a többibe pedig kicsiket rakunk.

2. Minden napra egy „tüske”

Férfiaknak is készülhet a boros változat, vagy egész pici üvegeket is rejthetünk WC-gurigákba, mondjuk így:

Ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!