Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Most megmutatjuk, hogyan tervezd meg a heti főzéseket! - így spórolhatsz sok pénzt egyszerűen

Sok idegeskedést, kapkodást, és nem utolsó sorban pénzt tudsz megspórolni azzal, ha előre megtervezed, hogy mikor mit fogsz főzni. Mutatjuk, hogy csináld! (x)

A napi nyolc órás munkarend mellett nehéz betervezni a főzéseket, azt meg még nehezebb, hogy a menü lehetőleg olcsó alapanyagokból készüljön. Sok idegeskedést és pénzt is spórolhatsz meg, ha kicsit megtervezed a heti főzéseket. Ezekre érdemes odafigyelned:

Tervezz ésszerűen! 

Először is felejtsd el, hogy egyik napról a másikra tervezed a főzéseidet, mert azzal jársz a legrosszabbul anyagilag. Hétről hétre gondold át, mit szeretnél főzni, és előre vásárolj be hozzá. A tervezett bevásárlással is spórolhatsz, hiszen így nem kötsz ki minden nap az élelmiszerboltban, és nem esel kísértésbe, hogy szeretnél még valamit megvenni, azon kívül, amire szükséged van. Érdemes nagy tételben vásárolnod az akciós és tartós termékekből. Gondold át azt is, mikor van esti programod, mikor fogsz rendelni a munkahelyeden, mikor tudsz mondjuk két napra megfőzni. Íme, néhány fogás, amiből másnap is kérni fogsz:


Tematizáld a napokat!

Ha még gondban vagy így is, tematizálhatod a napokat. Mi így osztanánk be, de bátran variálhatod máshogy is:

1. Hétfő – zöldségnap


2. Kedd – tésztanap


3. Szerda – húsnap


4. Csütörtök – kiadós leves nap


5. Péntek – édes tészta nap


6. Szombat – egytálétel nap


7. Vasárnap – ünnepi ebéd nap


Ne csak az alapanyag legyen költséghatékony, a főzés is!

Az már talán természetes, hogy a bevásárlásnál odafigyelsz az árakra, de ne állj meg itt a spórolással. Egy csomó pénzt spórolhatsz, ha egy picit odafigyelsz a főzésnél is. Ha például tésztát főzöl, a főzővizet a vízforralóban is felforralhatod, és ne feledkezz meg a fedőről sem. Vagy ha tűzhelyet használsz, kapcsold fel a legmagasabb hőfokra az elején, hogy gyorsan felforrjon a víz.

Tudtad?

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. feladata a nemzeti közműszolgáltatási rendszer egységes, központi irányításának biztosítása, az állami közműszolgáltatások kialakítása és hosszú távú, fenntartható működtetése a földgáz-, a villamosenergia- és a távhőszolgáltatás ágazataiban. Részletes információért kattints ide!

Azzal is spórolhatsz, ha odafigyelsz az adagokra, és mondjuk egy kevés leveshez nem egy óriási fazekat használsz, amikor főzöd. Még több hasznos tippet itt találsz >>>

Kérj segítséget!

Ne akard egyedül csinálni a napi főzéseket. Főzz együtt a családdal, a gyerekeidet is bevonhatod segíteni, vagy rendezz baráti vacsorákat, ahol együtt főztök (de jusson másnapra is). A bevásárláshoz is kérj segítséget, gyorsabban haladtok, ha ketten vagy többen vagytok. A főzés ne csak arról szóljon, hogy mit fogsz enni aznap, vagy másnap, hanem legyen közösségi élmény is! 

Tudj meg többet a Nemzeti Közművekről itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katharosz
Katharosz / katharosz Mon, 2018-02-05 23:10

A szerdai napon 2X szerepel ugyan az a hús étel, gondolom ez csak véletlen lehet!
Üdv.
Katharosz