Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mutatunk 6 trükköt, amivel élvezetesebb lesz a mosogatás - vagy legalábbis biztosan könnyebb

A koszos edények elmosása sokak számára fárasztó, mégis kötelező munka, néhány apró trükkel azonban könnyebbé és gyorsabbá lehet tenni még ezt a gyűlöletes feladatot is!

A mosogatás sokak számára kínkeserves munka, még egy mosogatógép mellett is vannak olyan edények és tányérok, amelyeket muszáj kézzel elmosnunk. Bár ez a kötelező házimunka egyszer mindenkit utolér, néhány ügyes praktikával ezt az elfoglaltságot is könnyebbé és gyorsabbá lehet tenni. 

Alapvetően egyszerűbbnek fog tűnni a munka akkor, ha mosogatókesztyűben dolgozunk, így biztos nem bántja majd a bőrünket sem a forró víz, sem pedig a mosogató- és tisztítószer.

1. Dörzsöljön jól a szivacs!

Vásároltál már fokhagymát, vöröshagymát,citromot, esetleg gyerekjátékot olyan hálóban, amely nagyon sűrűre volt „szőve”? Ez az apró lyukakkal rendelkező és nagyon nyúlékony műanyag háló kifejezetten jól tud jönni mosogatásnál! Rakd bele a szivacsot, kötözd meg ha szükséges, és máris készen van egy makacs foltokat eltüntető, mégis kíméletes mosogató szivacs!

2. Néhány problémát a tűzhely is meg tud oldani

Odaégetted a hagymát vagy a rizs alját főzés közben? Ne bajlódj sokat a sikálással, inkább önts az edénybe vizet, szórj bele egy kis szódabikarbónát, és közepes lángon hagyd, hogy a forró víz feloldja a szennyeződéseket, így neked már sokkal könnyebb lesz a takarítás. 

3. Természetes súrolószerek: citrom, só, krumpli, ecet

Tudtad, hogy egy félbevágott krumpli csodákra képes? Az elszíneződött, rozsafoltos edényekhez és késekhez végy egy félbevégott krumplit, és a nyers részt mártsd bele egy kis szódabikarbónába, és kezdd el sikálni a rozsdás részeket!

A citrom félbevágva kitűnő tisztítószer, egy kis sóval vegyítve a fémből és a fából készült konyhai eszközöket is remekül tisztítja (utóbbit pedig ápolja is). 

Az ecet segít a műanyag tárolók tisztításában. Áztasd ecetes vízbe a zsírtól vagy olajtól sárgálló műanyagdobozt, majd egyszerűen mosogatószeres szivaccsal mosd ki. Legalább olyan szép lesz, mint új korában. 

4. Használj szűrőt!

Felfogja az ételmaradékokat, védi a lefolyót. Külön érdemes egy kis műanyag dobozt (például kiszuperált fagyis dobozt tenned a mosogató mellé), így a munka befejeztével ide is ürítheted a szűrőbe ragadt ételmaradékokat, és nem kell minden alkalommal a kukához szaladnod a csöpögő szűrővel. 

5. Tartsd a sorrendet! 

Először a poharak: tiszta vízben mosva a poharaid is biztosan tiszták és csillogóak lesznek. Ezután jöhetnek a bögrék, az evőeszközök, és végül a tányérok, edények. 

6. Könnyítsd meg a szárítást a sütőd segítségével!

Ha már elfogyott a hely a csepegtetőn, tégy le egy konyharuhát a pultra, és tedd rá a sütő rácsát az anyagra. Ide leginkább a poharakat és a bögréket érdemes rakni, amelyek itt biztonságosabban és levegősebben tudnak száradni, mint egy szimpla konyharuhán. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

via thekitchn

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!