Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagy dobásra készül az ismert gasztroblogger, a Costes tulajdonosával nyit éttermet

Jókuti András neves gasztroblogger hamarosan nyíló éttermében tésztás fogásokkal tervezik lenyűgözni a vendégeket. Mi már nagyon várjuk a Nudlit!

Új étterem debütál hamarosan Budapesten, melynek specialitásai és főszereplői a magyar tésztaételek lesznek. Gerendai Károlynak, a Costes tulajdonosának és Jókuti Andrásnak, a Világevő-blog alapítójának közös gasztrohelye a Nudli nevet kapta. A névválasztással nem árulnak zsákbamacskát, az étlapról krumplis, grízes tészta és társaik lesznek rendelhetők, méghozzá a legjobb minőségű alapanyagokból.

Jókuti, az étterem kreatív ötletgazdája elmondta nekünk, megirigyelték más országok, például Kína vagy Olaszország milyen nagy becsben tartják a tésztaételeiket, miközben nekünk is rendkívül gazdag a nagymamák főztjéig visszavezethető klasszikus kínálatunk, legyen szó túrós tésztáról, mákos nudliról vagy slambucról.

A koncepcióval egyrészt ezek előtt az ételek előtt szeretnének tisztelegni, amikre bátran büszkék lehetünk, és egy olyan éttermet képzeltek el, ahová bármikor örömmel térünk be az egész családdal, ha a jól megszokott ízekre vágyunk. Ugyanakkor az edukatív lehetőség is a tulajdonosok szeme előtt lebeg, hiszen az ide érkező külföldiek számára is remek alternatívát nyújthat.

 Jókuti András kiemelte:

„Nem fine dining helyről van szó. Azt gondolom demokratikusan kell megélni a gasztrohedonizmust, szükség van teljesen hagyományos és egyszerűen elkészített fogásokra is, melyek emlékeztetnek minket a gyermekkori ízélményekre, ugyanakkor olyan formában, amitől az az érzésünk támad, hogy ilyen finomat még sosem ettünk korábban. A Nudli egyben egy misszió, hogy nemzetközi szinten is megismertessük ezeket a klasszikus ételeket.”

Az étterem az izgalmas és pezsgő Sas utcában nyílik majd. Az első kóstolásra azonban még egy kicsit várnunk kell, előreláthatólag decemberben próbálhatjuk ki a Nudit, ahol azt ígérik nem lesz trükközés és idézőjelbe tett fogások, csak az egyszerű és hagyományos ételek találkozása a magas minőséggel. 

Ezeket olvastad már?

Címlapképünk és a cikkben szereplő kép illusztráció.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!