Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyot hibázott a Meki, véletlenül ingyen osztották a hamburgert

Ügyesen meghekkelt egy önkiszolgáló automatát néhány ausztrál fiatal, akiknek 11 hamburger vásárlásával sikerült nullára kihozni a fizetett végösszeget.

A redditen jelent meg az a videó és kinyomtatott bizonylat, amely szerint néhány furfangos ausztrál fiatalnak sikerült egy egyszerű trükkel kijátszania a McDonald's szoftverhibás önkiszolgáló automatájának eszét – írja a 24.hu.

A gyerekek elmondásuk szerint először 10 darab filléres menüt vásároltak, melynek összege 10 ausztrál dollárba került. A hamburgerek egyikébe sem kértek húspogácsát, ennek következtében a számla nem hogy lenullázódott, de -1 dollárra csökkent.

Mivel a srácok szerint ezen a ponton kiakadt volna a gép, vásároltak még egy filléres menüt (hússal), így pedig sikerült nullára kihozni a végösszeget. A hiba miatt a számítógép gondolkodás nélkül kinyomtatta a számlát és a bizonylatot, így a fiatalok összesen 11 hamburgerrel, 10 vega és egy húsos szendviccsel távoztak a gyorsétteremből. 

Bár az interneten sok rajongója akadt a két hamburgeres hekkernek, addig természetesen rengetegen fejezték ki nemtetszésüket az üggyel kapcsolatban, egyfelől a dolog etikussága, másfelől pedig a felesleges ételpazarlás miatt (sokak szerint ugyanis kevés ember van, aki hús nélkül megenné a majdnem üres bucikat). 

Egy ausztrál magazin újságírói a hír hallatán (nagyjából fél nappal később) meglátogatták a szerkesztőséghez eső legközelebbi gyorséttermet, és letesztelték az árurendelő számítógépet, a McDonald's azonban valószínűleg gyorsan észrevette a hibát, így az újságíróknak már a rendes 12 dolláros összeget kellett kifizetniük. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

via:24.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!