Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nálunk is be kellene vezetni - Családok látják vendégül a menhelyi kutyákat hálaadási vacsorára

A legmeghittebb családi ünnepeket senkinek sem szabadna egyedül töltenie. Még egy kutyának sem.

Az Egyesült Államokban csütörtökön tartják a hálaadást, mely az egyik legnagyobb amerikai családi ünnep.

A virginiai Richmond város egyik állatmenhelyének vezetője, Christie Chipps Peters álmodta meg az ötletet, hogy az amerikai családok fogadjanak be gazdátlan állatokat a töltött pulykák ünnepén.

„Szomorú voltam, mikor belegondoltam abba, mennyire magányosak lehetnek a menhelyi kutyák hálaadáskor” – mesélte Christie Peters, a The Dodo internetes magazinnak. „Eszembe jutott, milyen jó lenne, ha az amerikai családok meghívhatnák az elárvult állatokat egy ünnepi vacsorára.”

Mit ünnepelnek hálaadáskor?

A hagyományok szerint minden év novemberének negyedik csütörtökén, az őszi betakarítások után adnak hálát Istennek az amerikai lakosok. Az ünnep egészen 1620-ig vezethető vissza, amikor is az angol Mayflower nevű hajó sikeresen megérkezett az Újvilágba, fedélzetén az európai vallásüldözések elől menekült telepesekkel. A telepeseket egy indián törzs segítette a nehéz időkben, ezt megköszönve hirdette ki az első évet túlélt telepesek vezetője a hálaadás ünnepét.

A menhely vezetője négy évvel ezelőtt indította el a mozgalmat, amelyen már az első alkalommal 35 állatot vittek haza az ideiglenes örökbefogadó családok. Az állatok ilyenkor együtt ünnepelhetnek az emberekkel, a sok szeretet mellett pedig ételt kapnak, és egy estére a család teljes körű tagjává válnak.

 „Olyan emberek jelentkeztek vendéglátóként, akik azelőtt sosem gondolkodtak az örökbefogadáson. A vendégül látott állatok felét még abban az évben örökbe fogadják, legtöbbször éppen azok az emberek, akik egy éjszakára befogadták őket” – mondta Peters.

Abban az esetben, ha egy család örökbe fogadja a vendégállatot, a menhely eláll az örökbefogadási költségektől. Ebben az évben a vendéglátóknak egy előzetes interjún kell részt venniük, ahol a menhely választja ki azt az állatot, amelyik a legjobban érezné magát a családnál az egy hetes távollét során.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

via The Dodo

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!