Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A nap híre: állítólag altat a sülő bacon hangja - próbáld ki!

Ha rossz napod volt, ez most majd feldob - elég az esőerdők zajából, a csendes esőhangokból, kiderült, hogy a sülő bacon hangja is altató hatással van ránk!

Nekem személy szerint egyre több gondot okoz az elalvás – és az öregedéssel nem javul a dolog. 1-1 macskagyökértabletta lecsúszik néha, de szerintem csak placebóként hat, ha hat. Ezen kívül megvoltak már az esőerdő hangjai 11 órás változatban, bár az kifejezetten idegesít – ki nem riad fel kétségbeesetten, mikor teljesen váratlanul felsikolt egy tukán??
A hangokat variáltam is: jöttek a chill nyugtató-altatózenék szintén 10 órás verziókban, a csendes esőzúgás, és végül a tenger zúgása

Alapvetően ami nálam bevált, az a gyerekekhez hasonló metódus: egy kedvenc, jól ismert mese (ez nálam az 1979-es Alíz csodaországban), lefele fordított telefonnal, nagyon halkan, vagy esetleg ugyanez filmmel. Amit már ezerszer láttam. És lehetőleg nem horror, akció vagy krimi. Mivel ismerem a szöveget, nem kell figyelnem, ezért az állandóság monotonitása végül elaltat.

NA de azt eddig senki se mondta, hogy ezt a hatást a SÜLŐ BACON HANGJÁVAL IS ELÉRHETJÜK, ezt hallgassátok!!!

Reméljük, a 46 percet bővítik majd, és egész éjjel hallgathatjuk. A legérdekesebb ebben mégis az, hogy vajon mennyire kelünk majd tőle úgy, hogy gyakorlatilag elkárhoznánk egy falat szalonnáért. Vagy talán annyira telítődünk, hogy soha többé nem kívánjuk? Mert akkor több gondot is letudunk egyszerre. 

Ha megkívántad:

Teszteljétek, hallgassátok, akár meló közben, vagy két idegkitörés közt, esetleg egy családi vita után – menjetek be a szobátokba, és toljátok maxra a baconzsír sercegését :)

(Egyébként az úgynevezett ASMR-videóknak hatalmas követőtábora van már – olyan hangokról van szó, amelyek egyfajta önálló idegi-érzéki reflexet váltanak ki a hallgatóból, és amelyektől megmagyarázhatatlanul és jólesően rázza ki őt a hideg – nyugodt, halk, suttogó beszéd és hangok, papírsercegés, ujjcsettintés, ujj lassú húzogatása egy mikrofonon, stb.) 

...és ezeket megnézted már?


via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!