Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

„Ne játssz az étellel!” - ez a lány nem fogadott szót, de ez nem is baj

Zöldség, gyümölcs, rizs, csokoládé - egy művész számára ezek nem egyszerű ételek, hanem festékek, a tányér pedig a festővászon. 

A kivételes tehetséggel megáldott művész, „Red” Hong Yi új értelmet adott a „ne játssz az étellel” figyelmen kívül hagyásának. Az eredetileg építészként dolgozó Red képei nem csupán ötletesek, hanem egyes alkotásokkal a társadalmi felelősségvállalásra is felhívják a figyelmet.

Művészet a tányéron

A lány nem olyan régen még csak hobbi gyanánt zsonglőrködött az ételekkel: 2012-ben még egy építészeti cégnél dolgozott, miközben folyamatosan kereste azokat a lehetőségeket, amikor a saját kezeivel hozhatott létre művészeti alkotásokat.

7 éve egy kínai művészről, Yao Mingről készített egy festményt – az „ecset” egy kosárlabda volt. Az erről készült Youtube videó gyorsan népszerű lett, így Red viharos gyorsasággal ismertté vált, és nagy volumenű felkéréseket kapott.

A videó valóban lenyűgöző, mielőtt elindítod, fogd meg az állad!

A művész sokféle anyaggal dolgozott az évek során, azonban egy dolgot kifejezetten szeretett: az ételekből művészi alkotásokat létrehozni. Így vált a tányér festővászonná, az ételek, a lila hagyma, a tojás és akár a uborka pedig festékké. Red Malajziában, szülőhelyén gyűjtött ötleteket: rendszeresen kijárt a piacra, ahol a sok színes, friss zöldség, valamint gyümölcs mintája és textúrája inspirálta.

Ételekkel a környezetvédelem mellett és az elnyomás ellen

Red művei azonban nem csupán szépek: felhasználja őket például arra is, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, vagy az azonos neműek házasságkötésének elfogadtatására. De a malajziai politikai helyzet tisztázására, vagy épp a háborús veszteségek miatti fájdalom kifejezésére is érzékletes alkotásokat készít.

A képek átlagosan 1-4 órán keresztül készülnek, azonban attól függően, hogy éppen milyen alapanyagokat használ, a művésznek nem várt kihívásokkal is szembe kell néznie. A rizs a kedvenc alapanyaga, mivel a zöldségek, gyümölcsök hajlamosak hamar kiszáradni, vagy levet ereszteni.

Red fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy az alkotások elkészítése után az alapanyagok nem mennek kárba, ugyanis a legtöbbet elkészíti, és megeszi. Az alkotásait az Instagram oldalán nézheted meg.

 

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!