Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nehéz napokon van túl Zente – itt vannak a legfrissebb hírek a kisfiú állapotáról

Két hete kapta meg a beteg kisfiú a 700 milliós gyógyszert, azóta nem nagyon nyilatkoztak szülei az állapotáról, most azonban megtörték a csöndet.

Október 29-én megkapta Zente a világ legdrágább gyógyszerét, ami után egy sajtótájékoztatón elmondták, hogy Zente jól van és egyelőre stabil az állapota. Azóta semmit nem lehetett tudni a kisfiúról, csak annyit, hogy kiengedték a kórházból. Most azonban édesanyja megtörte a csendet, és egy Facebook-posztban beszámolt Zente elmúlt két hetéről.

„Jelentem Zente továbbra is jól van. (…) Bármilyen finomra is próbálták készíteni a szteroidot és a gyomorvédőt Zente rendre kihányta. Akár háromszor is egymás után, ezért mindkét készítményt kúpban kapja. Azóta semmilyen probléma nem volt ezen a téren.

Aztán vagy ettől, vagy csak mellékhatás gyanánt nem volt étvágya. Lefogyott 9 kilóra. Meglátszik, hogy nem olvasta a szakirodalmat miszerint a szteroidtól éhesnek szokás lenni. A napokban természetesen felvilágosítottam erről, ezért újra rendesen étkezik és vissza is szedett majdnem 180 grammot.

Ma történt meg a harmadik vérvétel. Végre elindult a javulás! Ezt a hírt akartam megvárni a bejegyzéssel.

Törvényszerű, hogy a kezelés mindenkinél kivétel nélkül gyakorol némi negatív hatást. A vérlemezkék száma csökken, a májenzim érték pedig nő. Lehet még más is, de olyan Zenténél szerencsére nem mutatkozott. Nos, nálunk is így volt. Az első vérvétel után nem voltak túl szépek a számok, de jelzem még egyszer, hogy erre is számítottunk. Egyébként ebből ő szerencsére semmit sem vett észre, max. annyit, hogy Anya idegesítően bepróbálkozik valamilyen kajával... KB. minden félórában.

Zente kedve töretlenül jó, most is és az elmúlt két hétben végig. Energikus, egész nap játszunk, picit tornázunk. A folyamat még hosszú természetesen. Gyermekenként változó ki mikor éri el újra a tökéletes értékeket. Bizakodunk, hogy nálunk ez december végére bekövetkezhet, de nem vagyunk türelmetlenek. Szerencsére már nem sürget minket az idő. Szóljanak a dobok a mai javuló értékeknek!”

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép: Facebook

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!