Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem is gondolnád: erre ösztönöz a rendetlenség

Meglepő dolgot vizsgáltak, még megdöbbentőbb eredményre jutottak a Minnesotai Egyetem kutatói.  

Egy külföldi tanulmány vezetője, Kathleen Vohs, pszichológus és társai olyan embereket vizsgáltak, akiknek az íróasztalukon tisztaság és rend uralkodik, és olyanokat is, akiknek épp ellenkezőleg, teljes káoszban dolgoznak.

A kutatás első fázisában a résztvevők kérdőíveket töltöttek ki, néhányan tiszta, rendezett körülmények között, mások rendetlen környezetben. Később a résztvevőknek lehetőségük volt arra, hogy jótékony adományt ajánljanak fel, és kifelé menet almával és csokoládéval kínálták meg őket, ők természetesen nem tudták miért. Ez is a kísérlet része volt.

Akik rendezett, tiszta környezetben között töltötték ki a kérdőívet, nagyobb adományt adtak a saját pénzükből és inkább választották az almát, mint az édességet.

Ugyanakkor a rendetlenség előnyeire is fény derült.

Amikor a résztvevőket arra kérték, hogy álljanak elő a pingponglabda felhasználására új ötletekkel, érdekes eredmények születtek. Összességében elmondható, hogy a rendezett és a rendetlen szobában gondolkodók is ugyanannyi ötletet gyártottak, de a szakemberek szerint a rendetlen szobában ötletelők sokkal érdekesebb és kreatívabb megoldásokkal álltak elő.

A kutatók az internetre is kiterjesztették a vizsgálatot, és az előzetes eredmények szerint a weblapok rendezettsége vagy kaotikussága ugyanezt a hatást váltja ki.
Ha ezt egy kicsit tovább gondoljuk, akkor ez remek hír a házi asszonyoknak is, hiszen tudományos tények támasszák alá, hogy rendetlen környezetben a család sokkal kreatívabb lehet, mint egy rendezett otthonban!

Azért ez elég jól hangzik, igaz?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!