Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem hiszed el, milyen sokáig marad friss ez az új almafajta

Kifejlesztettek egy vadonatúj almafajtát, amely megdöbbentően sokáig marad friss. Aki már kóstolta, imádja, nekünk viszont még egy kicsit várnunk kell rá. 

Két évtizeden át kísérleteztek azzal az új almafajtával, amely az eddig jelek és tapasztalatok szerint akár egy teljes éven keresztül képes friss és ropogós maradni. Az új almafajta a Cosmic Crisp, magyarul Kozmikus Roppanás nevet kapta, és december elejétől kapható az Egyesült Államokban. 

Az almát két másik fajta, a Honeycrisp és az Enterprise keresztezésével jött létre, 1997-ben Washington Állam egyetemén termesztették először, az ország északnyugati részén – írja a Sokszínű vidék.

,,Masszív, ropogós és lédús" – mondják ezt azok a termesztők és amerikai lakosok, akiknek már volt szerencséjük kipróbálni a különleges gyümölcsöt. A Kozmikus Roppanást 10 millió dolláros költségen hozták létre, Kate Evans, a fejlesztési program egyik vezetője szerint nem csak, hogy jól harmonizálnak benne az édes és a savanykás ízek, de az alma nagyon lassan barnul, hűtött környezetben akár 10-12 hónapig is megőrzi frissességét.

A termesztésre csak néhány farmer kapott kizárólagos jogot, sőt van olyan országrész is, ahol szigorúan tiltják a termesztését. A termelők eddig összesen 12 millió almafát ültettek. A Kozmikus Roppanás nevét a héján található apró foltokról kapta, amelyek az éjszakai égboltra emlékeztetnek. 

Ez is érdekelhet: 

via Sokszínű vidék, címlap: Instagram

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!