Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem kell élesztő és kovász sem a tökéletes tésztához - itt egy egyszerű megoldás!

Ha te is élesztőhiányban szenvedsz, és nincs kedved kovászolni, hívd segítségül a görög joghurtot!

A minap bemutattuk Jamie Oliver tésztakészítési trükkjét, amely a gyakorlott háziasszonyoknak és csipetkekészítőknek ismerős lehetett. Most íme egy újabb praktika a britektől, akik szintén otthoni izolációra vannak ítélve a koronavírus-járvány miatt. 

Ahogy nálunk, úgy a szigetországban is hiány van élesztőből, és a kovászolással sem akar mindenki bíbelődni. Megmentő lehet ilyenkor a görög joghurt, amely magas fehérjetartalmáról ismert, de a zsírtartalma valamivel több, mint a hagyományos joghurtoknak.

A tészták készítéséhez lehetőleg az alacsonyabb zsírtartalmú görögjoghurtot válasszuk, mellé szükség van még ún. „sütőporos lisztre”, ami a brit boltokban már készen kapható, de otthon is összeállíthatjuk. Arra figyeljünk, hogy 500 gramm liszthez egy zacskó sütőport adhatunk, és mondjuk egy nagyobb csipet só sem árthat.

Receptek görög joghurt felhasználásával:

A brit anyukák a görögjoghurt és a sütőporos liszt keverékéből készítenek például pizzatésztát. Egyikük 5 evőkanál (kb. 75 gramm) sütőporos lisztkeverékhez fél bögre görögjoghurtot ajánl, ezeket össze kell gyúrni egy üvegtálban. Ha a tészta ragacsos, akkor adható még hozzá lisztkeverék. Ebből a mennyiségből szerinte kijön egy kisebb darab pizzatészta, ami tökéletesen pótolja a kovászos vagy élesztős változatot.  A különböző feltétekkel megpakolt pizzatésztát 200 fokon, nagyjából 20 percig kell sütni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kristina | WW (@ww_kristina_gets_kristiny) által megosztott bejegyzés,

Nem csak pizzához jó a görögjoghurtos megoldás, készíthető vele almás pite, bagel és  fahéjas csiga is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate (@drizzlemeskinny) által megosztott bejegyzés,

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!