Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem maradunk húsvéti sonka nélkül, de lesz vele egy kis probléma

Természetesen idén is lesz a boltokban húsvéti sonka, a vásárlóknak viszont nagyobbra kell nyitni a pénztárcájukat ezért a húsáruért. Ha egyáltalán kimennek a boltba.
Nem várható ellátási zavar a húsvéti füstölt húskészítmények piacán, az ágazati vállalatok széles kínálattal készülnek, azonban a termékek tavalyhoz képest magasabb áron kaphatók majd – közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke az MTI-vel.
 
 
Éder Tamás elmondta, hogy a húsvéti füstölt hústermékekből évek óta mintegy 6-7 ezer tonna fogy, és idén is hasonló forgalomra számít.
Az elnök elmondta, hogy a húsüzemekben már jóval húsvét előtt elkezdődik a felkészülés, egyes termékeket, a pácolt, füstölt, érlelt sonkákat már hetekkel az ünnep előtt elkezdik előkészíteni. 
 

Az olcsóbb húst keresik majd a vásárlók

A Hússzövetség szerint az ellátásban sem lesz gond, azonban aggodalomra ad okot a vállalatoknak, hogy a koronavírus miatt a vásárlók takarékosabban igyekeznek majd bevásárolni, ezért pedig az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek iránt nő majd meg a kereslet annak ellenére, hogy a fogyasztók tudják, mennyivel minőségibb húsárut lehet venni drágábban. Ezzel megtörhet az elmúlt évek tendenciája, amikor a jobb minőségű, hosszabb érlelési idejű, hagyományos termékek iránti kereslet lassan és folyamatosan emelkedett a gyors érlelésű, főzött, pácolt termékek rovására. 
 
 

50%-os drágulás

 
Éder Tamás rámutatott arra is, hogy az idei drágulás nem a koronavírus-járvány miatt esedékes, a háttérben az afrikai sertéspestis világpiaci hatásai állnak, emiatt növekedik drasztikusan az alapanyagár. A tavalyi húsvét előtti időszakhoz képest az élősertés ára mintegy 50 százalékkal nőtt, ehhez képest egy év alatt a húskészítmények árai csak 20 százalék körüli mértékben emelkedtek.

Ahhoz, hogy a növekvő önköltségeket a húsipari cégek az árakban ki tudják fejezni, további áremelkedésre lenne szükség – fűzte hozzá a Hússzövetség elnöke.
 
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!