Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nemes gesztust tett a hallássérültek felé ez a szupermarket-hálózat

A legtöbbünknek természetes, hogy mindent hallunk, ami a környezetünkben történik. A hallássérültek számára azonban még egy egyszerű bevásárlás is nehezített pálya lehet.

Példaértékű kezdeményezést hívott életre az egyik angol élelmiszerlánc, akik projektjükkel a hallássérültek integrációjára igyekeztek felhívni a figyelmet.

Vásárlás jelnyelven

A Sainsbury’s, az Egyesült Királyság 2. legnagyobb szupermarket-hálózata megnyitotta első jelelő üzletét – egyelőre még csak 3 napra. Az átmeneti időszakra a Batch városában található boltot Signsbury's -re keresztelték át: a szép gesztus a 150 nap a közösségért nevű mozgalom része volt, amivel az üzlethálózat 150. évfordulóját ünnepli.

A 3 nap alatt az eladók és a kasszában ülők is szóban, valamint jelnyelven kommunikáltak a vevőkkel. Az eseményt edukációra is használták: a gyerekek különböző vetélkedőkön vehettek részt, ahol megtanulhatták a legalapvetőbb jeleket, aki pedig helyesen jelelt, cserébe snackeket kapott.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sainsbury's News (@sainsburysnews) által megosztott bejegyzés,

Oscar-díjas színésznő is támogatta az eseményt

A projekt részeként több mint 100 alkalmazott vett részt jelnyelvórákon, a helyi jelnyelvoktató központ szervezésében. A kezdeményezést Sam Brook, a Sainsbury's siket munkatársa és Rachel Shenton színésznő is támogatott. Rachel tavaly Oscar-díjat kapott a Silent Child című rövidfilmért, amit egy siket négyéves kislányról írt. A színésznő egyben a Siket Gyermekek Nemzetközi Szervezetének a nagykövete is:

„Ez egy fantasztikus kezdeményezés, örülök, hogy részt vehettem benne. Csodás volt látni, ahogy a Sainsbury's munkatársai milyen elkötelezettek az ügyben, ez nagy lépés a siket közösségek befogadására."

Paul Robertson, üzletvezető elmondta, hogy a városban sok hallássérült van, akiknek ugyanúgy szeretnék biztosítani a vásárlás élményét, mint bárki másnak.

Reméljük, itthon is lesz hasonló kezdeményezés, még ha csak néhány nap erejéig is!

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!