Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nézd meg, hogy néz ki a McDonald's 10 éve rohadó hamburgere

Izlandon 2009-ben zárt be az utolsó McDonald's étterem, egy helyi lakos pedig még az utolsó napon vásárolt egy sajtburgermenüt, amit azóta is vitrinben őriz. 

A 10 éves hamburger és a sült krumpli pedig azóta is nagy szenzáció, naponta 400.000 ember nézi meg élő közvetítésben, hogyan rohad (vagy éppen nem rohad) a két gyorséttermi fogás – írja a BBC. 

,,Azt hallottam, a McDonald's-os ételek sosem bomlanak le, látni akartam, vajon igaz-e vagy sem ez az állítás" – mesélte az AFP-nek  a menüt megvásároló Hjortur Smarason. 

,,A menü még mindig megvan, és egészen jól néz ki. Persze ez az egész valahol vicces is, de elgondolkodtat, mit is eszünk meg valójában. Sehol sem penészedett meg, csak a papíron fogott az idő múlása" – mondta Siggi Sigurdur, aki annak a hostelnek a tulajdonosa, amelyben a híres sajtburgermenü leledzik. 

Nem ez az első alkalom, hogy valaki évekig őriz egy hamburgert. Egy Karen Hanrahan nevű hölgy 1996-ban vett egy hamburgert, amit aztán 14 évvel később talált meg, az étel azonban még akkor is alig tűnt többnek pár naposnál. 2010-ben egy New York-i fényképész, Sally Davies 6 hónapon keresztül fotózott le minden nap egy Happy Meal menüt, az étel viszont nem penészesedett be, nem változott az állaga és a szaga sem. 
 
Az észrevételekre 2013-ban a McDonald's is reagált, szerintük a megfelelő, nedves és párás környezetben a mekis ételek is elkezdenek lebomlani és penészesedni, ezt a felvetést pedig nemrégiben az Izlandi Egyetem egyik professzora is megerősítette, száraz környezeteben ugyanis valóban nem penészesednek be és bomlanak le az ételek, egyszerűen csak kiszáradnak. 
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!