Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nosalty konyhakémia-kvíz: Te hány kérdésre tudsz jól válaszolni?

Ez alkalommal egy különleges és egy kicsit nehéz kvízjátékot hoztunk nektek, ugyanis a konyha és a főzés kémiájának egyes témáira kérdezünk rá. Neked hány jó válaszod lett? 
 

Ezeket kipróbáltad már? 

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iofiel
Iofiel / Iofiel Sun, 2019-12-08 20:13

Az első kérdésre nem jók a válaszok. Ha vízben főzzük a húst akkor is összemegy, ott is párolog? A jó válasz a fehérjék koagulációja és a körülöttük levő hidrátburok megszűnése lenne. Ez nincs a válaszok között. :)
A karamell készítésénél sem KELL vizet adni a cukorhoz (lehet úgy csinálni, de nem kötelező). Ha egyenletesen melegítjük, a szacharóz 100-180 Celsius fok között megolvad és karamellizálódik (csak nem szabad kevergetni, mert csomós lesz).

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2019-12-09 11:22

Kedves lofiel!

Köszönjük hozzászólásodat, értékes információval szolgált!
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata