Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A nyár igazi sztárja: így készítsd el könnyedén a házi levendulaszörpöd

Sosem próbáltad? Vagy új receptet keresel házi levendulaszörp elkészítéséhez? Akkor a lehető legjobb helyen vagy! 
A levendula közismerten nyugtató hatású növény, de nemcsak teát, hanem isteni szörpöt is készíthetsz belőle. Ráadásul a házilag elkészített levendulaszörp remek nyári hűsítő limonádéhoz, édességek mellé, sőt, pár csepp a kávédat is megbolondítja. 
 
Most egy egyszerű, gyorsan elkészíthető szörp receptjét hoztuk el nektek. 
 
 

Tippjeink:

  • Amikor elkészül a szörp, az adagokat inkább porciózd kisebb üvegekbe, hogy ajándékba is tudj adni belőle, ha szeretnél. 
  • Amennyiben lehetőség van rá, inkább te magad szedd és szárítsd le a levendulát.
  • Használat előtt az üvegeket, amikbe a szörp kerül, mindenképp sterilizáld. 

És akkor a szörp!

Hozzávalók: 

  • 1 csésze fehér cukor 
  • 1 csésze víz
  • 1 evőkanál szárított levendula VAGY 2 evőkanál friss levendulavirág

Elkészítés:

Minden hozzávalót tegyél egy edénybe, és forrald fel. 
Keverd folyamatosan, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyd egy percig forrni, majd vedd le a tűzhelyről. 
Hagyd állni 30 percig, majd szűrd át az üvegekbe. Ennyi az egész. 
 
 

És hogy mire használhatod?

  • Készíts belőle isteni finom házi limonádét
  • Lehet belőle gyógynövénykoktél is.
  • Keverj pár cseppet belőle a reggeli lattédhoz édesítőszerként.
  • Ha valami különleges édességre vágysz, akkor használd fel sütemények elkészítéséhez. A citromtortához pár csepp levendulaszörp például igazi telitalálat. 
  • Használd szirupok alternatívájaként, öntsd nyakon a palacsintát vagy a gofrit juharszirup helyett egy kis levendulaszörppel!
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!