Örömteli szendvicsezés – vond be a gyerekeket a reggelikészítésbe!

Kicsi segítő kezeket a konyhába! Amennyivel több feladatot igényel, annyival izgalmasabb lesz a közös reggeli elkészítése. Így fogj hozzá! (x)

Sulinapokon legtöbbször nehéz kimasszírozni a gyerekeket az ágyból. Hétvégén szerencsére addig aludhatnak, ameddig csak szeretnének - Kivéve, ha előző este megbeszélitek, hogy másnap együtt alkottok a konyhában.

Tervezés

Mi kerüljön a tányérra? Ha egész héten levegőt sem kaptál a sok feladattól, akkor arra sem volt időd, hogy kitaláld a menüt. Keljetek fel picit korábban, és irány a piac. A közös vásárlás csoda nagy élmény lesz, de készülj dupla vastagságú pénztárcával, mert még azt is megveszitek, amire sohasem gondoltál!

Mi van a hűtőben?

Nincs kedvetek a korai keléshez? Semmi baj. Nyissátok ki a hűtőt, kukkantsatok be a konyhaszekrénybe, és mérjétek fel az alapanyaghelyzetet. Kenyér, tojás, vaj általában van minden háztartásban. Egészítsétek ki zöldségekkel, gyümölcsökkel, és indulhat a móka!

Add át az irányítást!

Pakoljatok minden finomságot az ebédlőasztalra, és képezzetek kupacokat. Kenyér, vaj, felvágott, sajt – ebből lesz a szendvics. Paprika és tojás – formás tojásreggeli is kerüljön az asztalra. Zöldségkupac – díszítés is kell a tányérra. Gyümölcskupac és méz – egy gyümisali jó lezárása a reggelinek. Tej, kakaó vagy gyümölcstea – legyen ital is az asztalon! Miből mi készüljön? A kreativitást bízd a gyerkőcökre.

Munkaszervezés

Mindenki kapjon olyan feladatot, amit szeret csinálni. Kell egy mixer az italokhoz, neki való a gyümölcssaláta elkészítése is. Legyen egy szendvicsfelelős, a sima vajas kenyér helyett készítsetek melegszendvicseket. A díszítés pedig mindenképpen gyermekfeladat legyen. Tojássütésnél fontos a szülői felügyelet. Az alapanyagok felvágását csak idősebb gyerekek végezzék! Ha túl fiatalnak ítéled meg őket a késhasználathoz, oszd be magad a vágási feladatokra.

Egy elképzelt reggeli

Legyen most minden egy kicsit más: a melegszendvicsbe kerüljön párizsi, a gyerekek kedvence. Ha már ti készítitek, ne sajnáljátok belőle a sajtot sem, minimum kétfélét szeljetek bele. A szendvics nem elég: süssetek tojást is! Üssétek kaliforniai paprikából vágott karikába, így sokkal szebb lesz. És mindenki igya azt, amit a legjobban kedvel.

A reggeli készítéshez hívd segítségül a Ságát!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!