Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őrület: Bacon illatú "nikotintapasszal" szokhatunk le a húsról

Tapassz a karodra egy sültszalonna-illatú tapaszt, és lakj jól a szagokkal, ha meg bírod állni, hogy egyél IGAZI húst.

Kezdő vegán vagy? Megsajnáltad az állatokat? Szeretnél könnyebben-egészségesebben, zöldségközpontúan táplálkozni ? Vagy a Föld védelme érdekében szeretnéd csökkenteni húsfogyasztásodat? Akkor lehet, hogy ennek örülni fogsz, ugyanis egy ráérős professzor kitalálta a bacon illatú leszoktató tapaszt.

Ugyanis a tudomány állása szerint úgy fest, hogy az ételek utáni erős sóvárgásodat már azzal is csillapíthatod, ha csak megszagolod az adott vágyott fogást, mivel a szaglás és az ízlelés erősen összekapcsolódik agyunkban.

„Hacsak megszagolunk egy bacont, már azt érezhetjük, mintha beleharapnánk. Sok mindent, amiről azt hisszük, hogy megízleltük, tulajdonképpen csak az orrunkkal éreztünk” – állítja a az oxfordi egyetem tudósa, Charles Spence professzor.

Receptajánló:

 

„Az ízérzékelés 75-95%-a tulajdonképpen a szaglásnak köszönhető. Szinte minden, amit szeretünk az ételekben, a finom gyümölcsös-zöldséges-húsos ízek tulajdonképpen a szaglásunk által jönnek létre.”

A bacontapasz ötlete is innen jött: az, hogy egy adott ételért hirtelen megőrülünk, annyira kívánjuk, részben kielégíthető azáltal, ha az aromáját, illatát érezzük.

Ezt a meglepő diétát amúgy más is igazolja – vannak, akik saját bevallásuk szerint úgy fogytak le, hogy csak szagolgatták a sütiket, amiket sütöttek, de nem haraptak bele. 

És itt jegyeznénk meg a „már a szagokkal jóllaktam” mondást a magyar nyelvben. Ugye, hogy ha sokat állsz a konyhában főzőcskézve, nem igazán vagy éhes a végére?

A bacontapaszt elég megvakargatnod, és felszabadul belőle a sülő szalonna illata – Angliában már tesztelik, lehet, ide is elér majd?

Ezeket láttad?

via és via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

missike
missike Wed, 2020-02-05 10:34

Kész röhej. A vegánok - állítólag - undorodnak a hústól. Némelyik azt sem engedi, hogy a konyhájában valaki más húst süssön, főzzön. Itt is volt már egy cikk régebben, amiben egy vegán lány kiakadt az anyjára, mert szalonnát merészelt sütni magának az ő konyhájában. Akkor miért is akarnának bacon illatot szagolgatni?