Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őrült módon készteti a vendégeket távolságtartásra a Burger King

Bár már a világ több országában is kinyitottak az éttermek, az óvatosság továbbra is fontos szempont, a német Burger King igazán vicces módját választotta az óvintézkedésnek.

Emlékeztek a Burger King éttermekben kapható papírkoronákra? A német éttermekben most végre nem csak díszként funkcionálnak a kartonból készült fejfedők, de teljesen hasznos kellékei lettek az étterem működésének. A koronavírusos fertőzések mérséklődésének köszönhetően már Németországban is megnyitottak az éttermek, egymástól azonban itt is tartani kell a tisztes távolságot, ami legalább másfél, de inkább két méter. 

Hogy hogyan segítenek a távolságtartásban a papírkoronák? Hát így: 

,,Szerettük volna megerősíteni a védelemmel és higiéniával kapcsolatos szabályokat a Burger King éttermekben is. A 'Csináld Magad!' távolságtartó koronánk játékosan figyelmezteti vendégeinket arra, hogyan lehet biztonságosan étkezni most az éttermeinkben" - nyilatkozta az Insidernek az étterem egyik dolgozója. A Burger King éttermek más országokban is próbálja betartatni az emberekkel a távolságot, Olaszországban például most háromszor több hagymát raknak a Whopper szendvicsekbe azért, hogy a rossz hagymás leheletnek köszönhetően az emberek inkább elkerüljék egymást. 

Egy másik német kisváros éttermében a vendégeknek egy-egy sapkát kell felvenniük étkezés előtt, a fejfedőkre pedig két-két darab vízinudlit raknak (ez az a tornaszer, amelyekkel vízitornán szoktak az emberek gyakorlatokat végezni), így biztosítva, hogy mindenki kellő távolságra legyen a másiktól. 

Hasonló leleményes megoldásokat a világ több pontján is találhatunk, Amszterdamban kétszemélyes üvegházikókban, a svédeknél egyedül egy nagy réten, Japánban pedig plüssfigurák székfoglalásával kerülik el, hogy éttermi vagy kávéházi látogatások alkalmával az emberek túl közel kerüljenek egymáshoz.  

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!