Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őrült tésztafőzési technika terjed az interneten

Valószínűleg sokan vannak, akik életükben legelőször tésztát főztek. Forrásban lévő sós vízhez add hozzá a tésztát - te is így csináltad eddig, ugye? 

A legújabb internetes őrület szerint már nem kell hosszú perceket várni addig, amíg felforr a víz. Egy amerikai főzős műsor műsorvezetője, bizonyos Alton Brown terjesztette el azt a módszert, mely szerint sokkal rövidebb idő alatt is elkészíthető a tökéletes al dente tészta. 

A reddit egyik felhasználója közösségi oldalán osztotta meg tapasztalatait a hideg vizes módszerről, mely egész egyszerűen annyit tesz, hogy a száraz tésztát hideg, jól megsózott vízbe tesszük bele ahelyett, hogy kivárnánk a felforrási időt. A lényeg, hogy a tésztát teljesen elfedje a víz, ezután pedig az egész fazék mehet is a főzőlapra. 

Ez is érdekes! - Ezt a 12 gyakori tésztafőzési hibát többé nem követheted el!

Forrás után alacsony lángon további tíz percig kell főzni csak a tésztát attól függetlenül, hány perc van ráírva. Azok, akik eddig kipróbálták a módszert arról számoltak be, hogy a tészta így is jól átfőtt és abszolút fogyasztható volt, más kérdés, hogy vajon tényleg van-e értelme így főzni a tésztát, vagy ez is csak egy újabb hóbort, amivel a lustább embereket is jobban oda lehet terelni a főzőlap mellé. 

EZ IS ÉRDEKELHET: 

via the kitchn

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!