Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ősrégi törpefát loptak el - megható gondozási útmutatót írt a tolvajnak a növény tulajdonosa

Egy eddig azonosítatlan tolvaj hét különleges törpefát lopott el egy bonsaigyűjtő japán házaspártól, a szomorú tulajdonosok szívhez szóló útmutatót írtak a tolvajnak.

Hét darab díjnyertes törpefát loptak el a japán Seiji Iimura és felesége Fuyumi gyűjteményéből. A különleges ápolást igénylő bonsaiok összértéke 13 millió jen, amely körül-belül 33 millió forintnak felel meg – írja a 24.hu.

A meglopott házaspár gyűjteményének egyik kivételes darabja egy 400 éves törpefa, a Shimpaku Juniper, amely a gyűjtők körében az egyik legkeresettebb növénynek számít, csak ez az egy fácska önmagában 25,4 millió forintot ér. 

,,Nagyon nagy szüksége van a figyelemre, ugyanis egy hétig sem bírja ki víz nélkül„- nyilatkozta a fa tulajdonosa a CNN-nek. ,,Örökké élhet, még azután is, hogy mi már meghaltunk. Szeretném, hogy az aki elvitte mindig meg lenne bizonyosodva arról, hogy a fa rendesen kap vizet”. 

Bár a fácska azóta sem került elő, eredeti tulajdonosaik nem adják fel a reményt és tovább bizakodnak abban, hogy valaki visszaszolgáltatja nekik szeretett növényüket. A facebookon rengetegen nyilvánították ki együttérzésüket és felháborodásukat az ügy kapcsán, egy kommentelő szerint megbocsáthatatlan, ami történt, a bonsaiok ugyanis azt jelképezik, hogy túl kell lépnünk az emberi kapzsiságon. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

via:24.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!