Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palermo paprika, avokádó, cukkini - kiderült, hogy igen meglepő zöldségeket imádnak a magyarok

Meglepően megnövekedett a kereslet az elmúlt években a különleges zöldségek és gyümölcsök iránt, a magyarok új kedvence lett az avokádó, a Palermo paprika és a cukkini is. 

iBár hivatalos adatokat még nem közöltek az egyre nagyobb keresletre szert tevő zöldségek és gyümölcsök eladásáról, a magyar zöldség-gyümölcs nagykereskedői piac egyik vezetője szerint az elmúlt években látványosan többen érdeklődnek az avokádó, a Palermo paprika illetve a cukkini iránt - derült ki a G7.hu cikkéből. 

Míg az avokádó évek óta nagy népszerűségnek örvend nem csak Magyarországon, de az egész világon is, addig a különböző paprikafajták iránt (Palermo, kaliforniai és kápia) kifejezetten a téli időszakban nő meg a kereslet. 

A KSH adatai szerint az egy főre jutó paprikafogyasztás ugyan nem nőtt meghatározóan az elmúlt évekhez képest (kb. 4kg – 4,5 kg/év), a nagykereskedő szerint a piros és élénkebb színű paprikafajták télen sokkal több embert vonzanak a kevésbé feltűnő TV-paprikával szemben. 

Ezt láttad már? – A 21 leghülyébb zöldség és gyümölcs

Míg a folyamatosan csak dráguló kaliforniai paprikát külföldről hozzák be az országba, addig egyre több az olyan magyar termelő, aki a megnövekvő kereslet miatt különböző kápiafajtákat kezdett el termeszteni, így csökkentve az importkitettséget. 

A nagykereskedő tapasztalatai szerint a fogyasztók körében csökkent az érdeklődés a padlizsán iránt, az elmúlt években ugyanis egyre kevesebben vásárolják meg a lila tojásgyümölcsöt. 

Bár a cukkiniről nem esett külön szó a cikkben, nálunk a Nosaltyn évek óta a cukkinis ételeket szeretitek a legjobban!

EZ IS ÉRDEKES LEHET:

címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!