Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pindroch Csaba: ,,Szerintem nem fér bele a színházba a főzés" - EgySztárÉtel

A Valami Amerika mozifilm óta Pindroch Csaba neve összeforrt a komédiával. A színművész most legújabb szerepében, fakanállal a kezében, a Nosalty konyhájában alakított. (x)

A Valami Amerika és a Kontroll filmek sztárja, Pindroch Csaba, napjaink egyik legfoglalkoztatot­tabb színművésze. A háromgyermekes apuka filmekben, színdarabokban szerepel, miközben nem egyszer a fakanalat is megragadja.

Pindroch Csaba kérésünkre kedvenc gyerekkori ételét készítette el látványkonyhánkban. Nézzétek meg, ő hogyan főzi a menzáról jól ismert kelkáposzta-főzeléket. Esküszöm, hogy nagyon finom!

Pindroch Csaba kelkáposztafőzelék-receptjét itt találod!

Hadd jegyezzem meg, hogy én idáig szerintem soha meg se kóstoltam a kelkáposzta-főzeléket, ha elém került, de amit készítettél, az tényleg finom volt. Mi volt az első étel, amivel megbirkóztál otthon?

Mondtam én, hogy szeretni fogod! Az első, amit egyedül meg tudtam csinálni, az a tükörtojás és tojásrántotta volt. Tettem bele mindenféle finomságot, gombát, tejfölt... kísérleteztem.

Amúgy kísérletező típus vagy?

Nem igazán. A teljesen hagyományos ízeket szeretem. Emlékszem, egyszer zsűriztem egy szürkemarha-fesztiválon, és ott mondta a séf, hogy az igazi fűszerezés az nem a konyhában történik, hanem a legelőn. Én a jó alapanyagokban, és a sóban meg a borsban hiszek.

Ha nem kísérletezel, akkor nagy bakik sem voltak a konyhában? Vagy azért volt pár félresikerült étel? 

Szerintem a kacsát a legnehezebb elkészíteni, komolyan kihívás, hogy jól süssem meg. De általában így vagyok a húsokkal, nem mindig tudom, hogyan legyen tökéletes, ebben kezdő vagyok, és lehet, hogy az is maradok, de azért vannak sikereim.

És nem csak a konyhában, hanem a színpadon is. Mit gondolsz a gasztroszínházakról, ahol a főzés és a színészet egyszerre van jelen? Főztél már színpadon?

Nemcsak hogy láttam, hanem szerepeltem is benne. Éppen fut nálunk a Ketten egyedül című színdarab, aminek az eredeti címe Krumplirózsa. A filmváltozatban Michelle Pfeiffer és Al Pacino játszik. 2002-ben Frankie és Johnny címen mutatta be a Kamaraszínház, és akkor én voltam Johnny, a férfi főhős. Ebben az előadásban a nyílt színen kellett elkészítenem egy ragut. Ez egy kis stúdiószínpad volt, nagyon közel ült a közönség, a hagymaszag pedig mindent belengett. De jó hangulat volt, mert mindig elfogyott, amit főztem – hátul, a takarásban megette a személyzet. Amúgy azt gondolom, hogy nem működik igazán, ha a színpadon főznek, szerintem nem fér bele a színpadon a főzés.

Tehát amikor otthon vagy, akkor főzöl, amikor meg a színházban, akkor játszol...Mikben látni téged mostanában?

Még hozzátenném, hogy amikor otthon vagyok, akkor legszívesebben alszom (nevet). Meg például szeretek mosogatni. De a természetes lelőhelyem az a Thália Színház, ahol május 12-én és 17-én játszom a Segítség, megnősültem című önálló estemet, ahol férfiszemszögből mutatom meg a házasságot. Illetve húsvétkor játsszuk a Bolha a fülbe című darabot, ami Feydeau leghíresebb bohózata. Rendkívül szórakoztató mind a két előadás, ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik a szeretik a kelkáposzta-főzeléket! (nevet) 

Ők már mind főztek nálunk, nézd meg miket!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!