Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás tészta - gyúrd gyerekekkel!

Az ízesített gnocchik alapja általában a burgonya marad. Most egy olyan receptet mutatok, amiben pihenőt kapott a gumós zöldség, lecseréltem sárgarépára.

Imádom a színes gnocchikat, legyenek akár lilák céklával, sárgásak sütőtökkel, barnás-pirosak kápiapaprikával, zöldek mentával vagy spenóttal. Ízben és küllemben is megnyerőek egy finom szósszal tálalva. Most azonban találtam egy csodás receptet, amely a hagyományostól eltérő módon, burgonya hozzáadása nélkül készül.

Tésztapárnácskák

A gnocchi egy könnyedén elkészíthető tészta. Be lehet vonni a gyerekeket is a gyurmázásába. Mindenki csíp egy darabkát belőle, és kis gömböccé gömbölygeti a két tenyere között. Ha nincsenek szorgos kezek, akkor marad a gyors módszer: dagi hurkák hengergetése és kicsi párnák szecskázása. Egy villanyomás a tetejére fantasztikus klassz külsőt kölcsönöz neki. Össze sem lehet hasonlítani a boltban kapható termékekkel!

Könnyebb textúra

A tészta készítése alapesetben burgonyafőzéssel kezdődik, de most jön a változás! A lisztes krumpli helyett sárgarépa kerül a lábasba, hogy szuper puhára főjön. A sárgarépa, még egyszer le kell írnom, mert a kedvenc zöldségem. Egyszer egy külön cikket is szentelek neki, hogy mindenkit meggyőzzek az állításomról: imádnivaló!

Semmi flanc

Ennek a tésztának érezni kell a saját ízét is, csak olyan fűszer áll neki jól, ami kiemeli, és nem nyomja el teljesen. Egy vastag paradicsomszószban teljesen elveszne, kivehetetlen lenne. Barnavaj, egy kevés fokhagyma és zsálya kombinációja a legjobb megoldás. A barnavajtól ne ijedjen meg senki, készítése maximum 10 percet vesz igénybe. Azt a serpenyőt használjuk hozzá, amibe úgyis átszedjük a főtt, leszűrt tésztát. Fokhagymából és zsályából pedig nincs szükség nagy mennyiségre, előzőtől egy kis illatanyagot, utóbbitól némi földes-édeskés zamatot kölcsönzünk csupán.

Apropó tészta, ha nem főztetek még gnocchit, nincs semmi gáz. A nudlihoz vagy más burgonyás tésztához – mint például a szilvás vagy barackos gombóc – hasonlóan, lobogó, forrásban lévő vízbe kell dobni a párnácskákat. Várni, amíg feljönnek a víz felszínére, majd 3-4 perc elteltével jöhet is a szűrés. Végül az ízesített vajban forgatással zárul a folyamat, hogy végre, valahára kezdődhessen a kóstolás, falatozás.
Jövő héten kókuszlisztből sütök palacsintát, hogy adjunk az édes élvezeteknek is. Addig ne habozzatok, mindenképpen próbáljátok ki a sárgarépás tésztát.

Gréti

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!