Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Schell Judit és Kamarás Iván: ,,A színpadon gyurma, papír és piros festék keverékéből áll össze a hús"

Schell Judit és Kamarás Iván színészpárosa talán nem nyit éttermet a közeljövőben, de azért most hoztak nektek egy isteni mákos gubát, ami több egy egyszerű klasszikusnál. (x)
 
1995-ben diplomázott a Színművészeti Főiskola színész osztályában 12 olyan színésznövendék, akik közül mára szinte mindenki ismert és elismert művész lett. Közöttük volt Schell Judit és Kamarás Iván is. Mint egykori fősulis osztálytársak, akik idejük nagy részét összezárva töltötték, most visszaemlékeztek a senki számára sem könnyű, mégis vidám diákévekre, és arra, hogy akkoriban a gasztronómia terén mennyire nem voltak nagyok az igények. Azt főzték, amire éppen futotta.


Schell Judit és Kamarás Iván most egy hamisítatlan karácsonyi kedvencet hoztak nektek. Akár csóró fősulis vagy, akár vérbeli háziasszony, ezt a fogást te is el tudod, és – hidd el – el is szeretnéd készíteni!

 

Schell Judit és Kamarás Iván almás-mákos gubareceptjét itt találod!

Mi volt az első étel, amit meg tudtatok főzni?
 
Schell Judit: Én próbálkoztam egy kuktás gulyáslevessel és palacsintával is. Mindenki éhen maradt, mert a gulyásleves elszenesedett, és nem maradt semmilyen folyadék, csak fekete akármik, letapadva az edény aljára. A palacsinta meg gombócokba állt össze...
 
Kamarás Iván: Palacsintagombóc, az pedig finom lehet! Én tojásrántottával próbálkoztam meg először, és annál meg is maradtam. 
 
 
Mennyire van jelen a főzés a mindennapjaitokban?
 
SJ: Hát, a hétköznapokban kevésbé, ilyenkor általában csak a gyors ételek játszanak. Mármint nem gyorskaják meg mikrós kaják, hanem olyan ételek, amiket gyorsan el tudok készíteni. A hétvége az, amikor több idő van...Régebben még próbálkoztam olyanokkal is, mint a fácánmellgolyócska narancsmártással...bizonyilyesmiket csináltam! (nevet)
 
KI: Tudok amúgy csirkehúsokat sütni meg ilyeneket, de alapvetően nem merültem még bele a főzés-sütés rejtelmeibe, viszont nem tartom kizártnak, hogy előbb-utóbb – majd a felnőttség utolsó lépcsőfokaként – meglépem. 
 
 
Mit tanácsoltok annak, aki tart a főzéstől?
 
KI: Én magam is tartok a főzéstől, de úgy gondolom, ez a félelem addig áll fenn, amíg el nem kezdesz vele foglalkozni, mert minden egyszerű, amikor tudjuk, és minden bonyolult, amikor még nem tudjuk. 
 
Hogy áll össze nálatok egy karácsony? Az előadások nagyban beleszólnak a szentestébe?
 
KI: December 24-25. általában már szabad, de én most speciel dolgozom 25-én. Mikor például a Dzsungel könyvét csináltam szériában, akkor a december 25-26-27-én mindig előadás volt. 
 
SJ: Van, aki 24-én délelőtt is dolgozik, például a bábszínházasok. És igen, aki kikap egy gyerekelőadást, az akkor...
 
KI: ...akkor beköltözik a színházba.
 
 
Hogyan lehet összeegyeztetni a próbafolyamatokat, előadásokat az étkezéssel, főzéssel?
 
SJ: Sehogy!
 
KI: Nekem most valahogy össze kell, mert én szakácsot játszom.
 
SJ: Nekem nem kell összeegyeztetni, én pincérnőt alakítok.
 
KI: A pincér az még könnyebb, abból már csináltam gyorstalpalót, de ez...jó persze azért néhány alap dolgot tudnunk kell megcsinálni...
 
Például komplett vacsorát összerakni a színpadon?
 
SJ: Azért nem, de van egy főzőjelenet. Egy fasírtszerű pépet kell összeállítani, mert egy szendvicset készít nekem az Iván, amihez húst kell sütni. És akkor most elárulok egy titkot: ott a színpadon gyúrja ugye a nyers húst, de hogy ne kelljen igazi ételbe nyúlkálni, és utána folytatni az előadást, ezért a színpadon gyurma, papír és piros festék keverékéből áll össze a „hús.” 
 
KI: Amit aztán megsütünk, és a Juci megeszi!
 
SJ: Fenéket, azt nem eszem meg! (nevet)
 
 
 
És ha jól tudom, ebben az előadásban láthatunk titeket együtt legközelebb.
 
SJ: Igen, december 19-étől a Ketten egyedül című darabban a Thália
Színházban. Azért is különleges előadás, mert ezer éve nem játszottunk együtt.
 
KI: Húsz éve... Jaj, bocsánat! (nevet)
 
SJ: Maradjunk annyiban, te húsz, én tíz! (nevet)
 

És ezeket láttad már?

 
 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!