Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"A sérült dinnye a gyógyítási folyamat hatására sokkal édesebb" - ilyen dinnyét vegyünk idén

Ha a nyár tipikus ételeire gondolunk, az elsők között ugrik be a dinnye. Legyen akár sárga vagy görög, a hőségben nincs is ennél jobb frissítő. 

Bármelyik legyen is a kedvenc, a Tesco áruházak polcain mindenki megtalálja, amit szeret: magszegény dinnye a gyerekeknek, mini- és bébidinnye az egy fős háztartásoknak, hagyományos a nagyobb családoknak.

Ezt a lédús finomságot mindenki másért szereti, azonban kedvező élettani hatásai miatt is érdemes fogyasztani:

  • Likopin-, antioxidáns- és A-vitamin tartalmának köszönhetően jót tesz az ízületeknek, a szemnek, és a selymesebb bőrre vágyó hölgyek és urak is előszeretettel fogyaszthatják
  •  90 százalék fölötti víz tartalmának köszönhetően remek hidratáló
  • a kemény edzésekkel megszerzett strandformát nyáron sem szeretnénk elveszteni, akkor is érdemes dinnyében gondolkodni, kalóriatartalma ugyanis tizede a hasonló mennyiségű fagylalténak
  • antioxidáns- és aminosavtartalma pedig edzés után is tápláló enyhülést ad szervezetünknek.

Magszegény bébi görögdinnye

Magyarország napsütésben bővelkedő vidékein hagyománya van a dinnyetermesztésnek, a megszokott fajtákon kívül ezért a Tesco a vásárlók igényeihez igazodva folyamatosan keresi a választék bővítésének lehetőségeit is. Szállító partnereivel ezért fejlesztette ki a kizárólag a Tesco áruházakban elérhető magszegény bébi görögdinnyét. Az 1-2 kilogramm súlyú dinnyekülönlegesség kiváló választás piknikezéshez, egyedülállóknak, de a hűtőtáskába is könnyebben befér, hogy a strandon se kelljen lemondani az édes magyar finomságról.

Hosszúkás magszegény görögdinnye

A hazai Tesco hipermarketek választékában szintén elérhető fejlesztés, a hosszúkás magszegény görögdinnye pedig remek választás lehet kisgyermekes családoknak, hiszen a szinte mag nélküli gyümölcsöt a kisebbek is szívesebben fogyasztják, sőt édesebb a hagyományos görögdinnyénél és frissességét is tovább megőrzi – persze csak akkor, ha a gyerekek nem falják fel egyszerre.

Receptajánló:

Bánfi Péter, a Körös Projekt Kft. vezetője, a Tesco egyik dinnyeszállító-partnere a választékból például a fekete héjú magszegény dinnyét ajánlja a vásárlóknak, mivel annak magasabb a cukortartalma a hagyományos dinnyéhez képest, így íze is sokkal zamatosabb.

„Bármilyen dinnyét is választanak, bátran vegyék meg azt a gyümölcsöt is, aminek héja sérült kicsit. A dinnye ugyanis – hasonlóan az emberi szervezethez – oda koncentrálja az energiáit, ahol a sérülés van, és a gyógyítási folyamat hatására a dinnye még édesebb lesz” – tanácsolja Bánfi Péter a vásárlóknak.

És hogy hogyan válasszunk dinnyét a Tescóban? A Körös Projekt Kft. szakértője szerint, ha kezünkbe vesszük a dinnyét és kicsit megütögetjük, éreznünk kell a tenyerünkben a rezgést. Ha rezeg, az a dinnye biztosan mézédes lesz.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!