Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sir David Attenborough egészen elképesztő rekordot döntött 94 évesen

Sir David Attenborough alig néhány óra alatt döntötte meg az Instagramon Jennifer Aniston rekordját. 

Sir David Attenborough tudja, ahhoz, hogy üzenete mindenkihez eljusson, bizony a legmodernebb közösségi felületekre is fel kell lépnie. Így esett meg, hogy a 94 éves természettudós csütörtökön regisztrált az egyik legnépszerűbb közösségi oldalra, alig négy óra alatt pedig máris egymillió követőre tett szert, ezzel új Guinness-rekordot döntve, mint a legrövidebb idő alatt egymillió követőt szerző híresség. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A Life On Our Planet (@davidattenborough) által megosztott bejegyzés,

Hétfő reggelig a világ leghíresebb környezetvédőjének oldalát 4,5 millióan kezdték el követni, Attenborough feltett szándéka pedig, hogy ezen a platformon is felhívja az emberek figyelmét a klímaváltozásra és annak következményeire.

,,Ahogy azt mindannyian tudjuk, a Föld nagy bajban van" - hallható profiljának egyik IGTV-s videójában, amit már több mint 16 millióan láttak.

,,A kontinensek tűzbe borultak, a gleccserek olvadnak, a korallzátonyok haldoklanak, a halak eltűnnek az óceánból. A lista pedig csak bővül és bővül." 

Attenborough azt ígéri, a következő hetekben többet is tanulhatunk majd azokról a problémákról és megoldásaikról, amelyekkel szembe kell néznie most a Földnek.

A természettudós filmjeiből valamint interjúkból oszt meg részleteket (az egyiken például egy borneói kirándulásról mesél, ahol találkozott egy fiatal lánnyal, aki a combjára tetováltatta Attenborough arcképét), de már azt is tudhatjuk, hogy néhány nappal ezelőtt találkozott Vilmos herceggel is, akinek egy privát vetítés keretein belül meg is mutatta legújabb filmjét.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A Life On Our Planet (@davidattenborough) által megosztott bejegyzés,

Az Instagram-oldal működtetésében a természettudós két kollégája, Jonnie Hughes és Colin Butfield segítenek, akik szerint a Föld megmentése ma már egyfajta kommunikációs kihívás is. 

,,Azt már tudjuk, mit kellene tennünk, már csak az akaraterő szükséges hozzá"- nyilatkozták. 

Ez is érdekelhet: 

via hvg.hu, CNN , címlap: Getty Images

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!