Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokkal egészségesebbek azok a gyerekek, akik kisállattal nőnek fel

Sokan nem mernek bevállalni egy gyerek mellé még egy állatot is, mert attól félnek, hogy a pici elkap valamilyen betegséget. Pedig ez egyáltalán nem így van!

Bár azt tudjuk, hogy nem egészséges steril körülmények között felnevelni egy gyereket, mégis sok anyuka szeretné mindentől megóvni a szeme fényét. Pedig már több kutatás is bebizonyította, hogy nem szabad mindent lefertőtleníteni a házban, és nem árt egy kis bacilus ahhoz, hogy az immunrendszerük erősebb legyen.

Ilyen „jó baktériumokkal” találkozhatnak a gyerekek akkor is, ha kisállat mellett nőnek fel.

Erősebb immunrendszer

Egy nemrég készült kutatás szerint már akkor jót teszünk a gyermekünk immunrendszerével, ha pár percig simogathat egy állatot. Ennek az az oka, hogy a kutyáknak és a macskáknak köszönhetően ugyanolyan ‚‚jó baktériumokkal’’ találkozhatnak a gyerekek, amikkel általában a természetben szoktak.

Többet mozognak

Egy háziállattal könnyedén rá lehet venni a gyerekeket a mozgásra, hiszen észre sem veszik, milyen sokat szaladgálnak velük az udvaron vagy a parkban. Ha pedig már nagyobbak, egyedül is elvihetik egy-egy sétára mondjuk a kutyát, ezzel tudtuk nélkül rábírjuk őket a mozgásra. Egyébként az állattal felnőtt csemeték később, felnőttkorban is szívesebben sportolnak.

Stresszmentesítő kedvencek

Sajnos a mai felgyorsult világban a kicsiket is rengeteg stressz éri, amivel évről évre egyre nehezebb lesz megbirkózniuk. Ha viszont van egy kisállat a közelben, akivel időt tudnak tölteni, ez könnyebben mehet, hiszen az együttlét csökkenti a koleszterin- és stresszhormon szintjét, és lassítja a pulzusszámot is.  

Segítség az autizmussal élőknek

Egy francia tanulmány szerint például az autista gyerekek szociális képességein is rengeteget segít, ha 5 éves koruktól háziállat mellett nevelkednek. A kutatások kimutatták, hogy akik így nőttek fel, jóval nagyobb mértékű szociális fejlődésen mentek keresztül, mint azok, akiknek nem volt háziállatuk.

Ezeket olvastad már? 

via 

Címlapkép: Getty

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!