Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sose találjátok ki, mennyiért vették meg ezt a 4 levelű, mini szobanövényt

Tudjuk, hogy vannak gazdag emberek és vannak gyűjtők, meg hogy aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli, na de ez azért egy kicsit mégis túlzásnak tűnik.

A szobanövények kultúrája hálisten egyre virágzik, és lassan már az is berendezkedik a növénytulajdonosi szerepkörre, aki régebben magasról tett a zöld szépségekre. 

Most azonban egy olyan, mindössze négy levéllel rendelkező, apró szobanövényt vásároltak meg az új-zélandi Trade Me webshopon keresztül, ami nem kevesebb, mint 2,5 millió forintba került – bizony, 8000 ezer dollárt fizettek érte!

Hogy miért került ennyibe a kicsike Monstera minima, ami egyébként egyfajta könnyezőpálma, és az utóbbi évek hipszterkultúrájában (is) elég nagy trendnek számít?

NEM TUDJUK, de egy biztos, hogy ritka faj, és jelenleg a valaha legdrágábban megvásárolt növény a honlap történelmében – írja a 24.hu.

 

ÍME a kicsi Monstera: 

Az eladó a licitnél megjegyezte, hogy a növényt eddig egy 14 centiméter átmérőjű cserépben nevelgette, és mint fogalmazott, mind a négy levele különleges, ugyanis egyedi sárga elváltozások láthatóak rajtuk. Valóban megfigyelhető, hogy  ennek az adott példánynak az adja a pikantériáját, hogy hosszában elfelezve sárgásak illetve zöldek a levelei.

Akinek meg ez a jelenség megér ennyi pénzt, biztos boldog most!

Ezeket láttad?

forrás

címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!