Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sosem gondolnád, mit tudsz leellenőrizni gumicukorral

Elég furcsa tanácsot adott egy brit nővér a sürgősségin egy anyukának. Nem mindenki értett egyet a módszerével.

Wendy Wood kislánya még az első iskolai napon esett el, és csúnyán megütötte magát. A nő gyermekének az arca és a szeme környéke nagyon véraláfutásos lett. Az anyuka azonnal a kórházba sietett kislányával, ahol kiderült, hogy szerencsére semmilyen komolyabb sebesülést nem szerzett. Ekkor az egyik nővértől kapott egy tanácsot, arra az estre, ha még egyszer ilyen történne.

A kórházi dolgozó szerint, egy egyszerű trükkel meg lehet állapítani, hogy eltört-e egy gyerek arccsontja. Az ápolónő szerint gumicukrot kell adni, majd megkérni, hogy rágja szét. Ha sikerül megcsinálnia, nincs baj, ha viszont nem sikerül, akkor komolyabb kivizsgálás szükséges.

A nő más anyukákkal is szerette volna megosztani a hasznosnak hitt tippet, ezért kitette a Facebook falára. A bejegyzésre közel ezer reakció érkezett, többek között egy ausztrál orvosnőtől is, aki azt írta a módszerre, hogy teljes butaság. A doktor élete nagy részében a sürgősségin dolgozott és azt mondja, hogy ne etessenek semmit a szülők a gyerekükkel, ha arra gyanakodnak, hogy eltört az arccsontjuk. „Soha nem jutna eszembe, hogy csak az időmet vesztegették, ezért kérlek benneteket, legyetek szülők, a diagnosztizálást bízzátok ránk, a gumicukrot pedig hagyjátok meg későbbre.”

Ezeket olvastad már? 

via

Címlapkép: iStock 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!