Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtisztítás közben égett le a híres séf arcbőre - tanulj a hibájából!

Semmiképp se csináld utána, avagy a kihűlt sütő a biztonságos sütő.  

A túlzott konyhai sürgölködésnek is megvannak a hátrányai, a legnagyobbak is csak saját hibáikból tanulnak. 

A főnökei által csak egyszemélyes női erődítménynek hívott Caitlin McMillan hosszú utat járt be, mielőtt a CookNSolo étteremlánc gasztronómiai kreatív igazgatója lett: elmesélte élete legkellemetlenebb konyhai élményét, amiből te is tanulhatsz.

“Nap mint nap egy csomó hibát követek el, de ez az egy örökre emlékezetes marad”

- fogalmaz McMillan, aki még gasztronómiai pályája elején volt, amikor nagyon bizonyítani akarta a rátermettségét.

Ezt olvastad már?

Így nézett ki Meghan Markle 38. születésnapi tortája

“Mindig óriási nyomást helyezek saját magamra, hogy a konyhában rendezett és tiszta maradjon minden körülöttem, pedig elég szétszórt tudok lenni. 15 éves korom óta dolgozom különböző konyhákban, de azon az estén a főnököm különösen szigorú volt, gyorsan kellett tisztára vakarnunk a konyhát. 

Szóval kikapcsoltam a saját sütőmet, és gyors takarításba kezdtem. Fogtam a tisztítót spray-t, és alaposan körbefújtam vele a sütő belsejét. Általában Mr. Muscle-t használunk a konyhán, ami szinte bármit lemar, olyan erős vegyszer, ezúttal viszont egy névtelen sütőtisztítót vettem elő a takarításhoz. Most pedig el kell magyaráznom nektek, miért ne takarítsátok vegyszerekkel a még forró sütőt.”

Sütés nélküli sütireceptek 

Körbefújtam a sütő teljes belsejét, és valahol beragadhatott némi gáz, mert hirtelen lángok csaptak fel az arcomba, miközben természetesen a sütőben hajoltam én is. Sokkot kaptam, mivel nem láttam az arcomat, ezért azt gondoltam, el is tűnt. Nem tudtam, mit csináljak, a barátom mellettem állt, és annyit mondott csak, hogy rohanjak. Szóval kifutottam a mosdóba, és bezárkóztam. Kellett egy kis idő, míg bele mertem nézni a tükörbe, de végül sikerült.

Ekkor láttam, hogy megszabadultam egy réteg bőrtől az arcomon, és eltűntek a szemöldökeim. A sous chef közben az ajtón dörömbölt, hogy jól vagyok-e, de nem tudtam, mit válaszoljak. Égett az arcom, pont, mint amikor leégsz a napon, de nem éreztem fájdalmat. Kinyitottam az ajtót, mire ő azt mondta, hogy azonnal kórházba kell mennem, végül ott kötöttem ki. Egy hétig kellett bent feküdnöm, és egy rakás krémet felkenni az arcomra. Dolgozni még mindig szemöldök nélkül mentem vissza“ - mesélte McMillan a konyhai horrorsztorit az Eaternek.

Ezt olvastad már?

Konyhatakarítási tippek és trükkök

“Meglepődtem viszont, hogy az arc bőre milyen gyorsan regenerálódik, szerintem ez attól is függ, milyen ezen a testrészen a vérkeringés. Mikor visszamentem dolgozni, alig maradt néhány sebem, viszont a szemöldökömnek kellett két hét még, mire visszanőtt.“

Hogy ne járj úgy , mint Caitlin, a következőket tartsd be sütőtisztítás során!

  • Csakis kihűlt, hideg sütőt tisztíts! A még enyhén meleg sütő is veszélyes lehet, különösen, ha erős vegyszereket használsz a tisztán tartására!
  • Nem csak a vegyszerek segítenek, próbáld ki a szódabikarbónás átdörzsölést!
  • Ne akkor kezdd el takarítani a sütődet, amikor már vastagon odaégett a felületein a zsír! Minden alkalommal egy gyors átdörzsölés a kritikus részeken, és sokáig élvezheted a makulátlan sütő látványát!

szódabikarbóna és ecet keveréke is sokat segíthet, sőt, fényessé is teheti a sütő felületét, de a két deci vízben feloldott szalalkáli is jó szolgálatot tehet.

Ezeket olvastad már? 

via Eater

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!