Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerinted be kellene tiltani a kasszák mellé kitett édességeket? SZAVAZZ!

Betiltaná a boltok kasszái mellé kitett csokikat és cukorkákat egy magyar képviselő, aki szerint a gyermekek egészsége mellett a szülők idegei is megkímélhetőek lennének.

Molnár Gyula, szocialista képviselő azt kezdeményezi, hogy Magyarországon ne lehessen egészségtelen ételeket, édességeket kitenni a pénztárak melletti polcokra.

Felesleges tehertétel ez szülőnek és gyereknek is, ezért adtam be törvényjavaslatot

– írta a Facebook-oldalán.

Konkrétabban Molnár javaslata azt akarja elérni, hogy a népegészségügyi termékadóról szóló törvény hatálya alá eső termékeket tilos legyen az üzletek pénztárainak közelében, az árusítótérnek a fogyasztók számára várakozás céljából fenntartott részén elhelyezni és forgalmazni. – írja az Index. Mindez pedig akár még összhangban is lehet a kormány korábbi, a köznyelven chipsadóként ismert közteherrel kitűzött célokkal, állítja a törvényszöveg indoklása.

Molnár ugyanis az előterjesztésben arról ír, az előrecsomagolt, cukrozott termékek forgalmának visszaszorítása a népegészségügyi termékadó célja, de a jelenlegi szabályozás mégis lehetőséget ad a pénztárak előtti tér csokikkal és cukorkákkal való feltöltésére, így arra, hogy sorban állás közben végül azok a fogyasztók is a megvásárlásuk mellett döntsenek, akiknek ez eredetileg nem is állt szándékában.

A jelenség fokozott veszélye áll fenn a kiskorúak társaságában vásárló szülőkre nézve, amely nem szolgálja a felnövő nemzedék egészséges életmódját

– írta Molnár, ami szintén személyes élményre utalhat.

Szavazz!

Szerinted be kellene tiltani a kasszák mellé kitett csokikat és cukorkákat? SZAVAZZ!

És ezeket olvastad már?

via Index

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!