Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszter utáni riszájkling

Avagy mihez kezdj a megmaradt lencsével, hogyan kelhet új életre a 31-ei malacsült, és persze a tucatnyi főtt virslit is el kell tüntetni. Frappáns átalakulások következnek.

Hajlamosak vagyunk túlzásba esni, mondván, inkább legyen bőven, mintsem éhen maradjon valaki. Az újév első napjaiban meg persze törhetjük a fejünket, mi legyen a maradékkal. Segítünk!

Virslihegyek

A koccintás utáni virslizés maradéka hálás alapanyag az újrahasznosítás szempontjából: klasszikusan salátába karikázzuk, de süthetjük muffinba is (kiváló reggeli/vacsora kerekedik így belőle), vagy válasszuk az extravagánsabb megoldásokat, és próbáljuk ki a virslis palacsinta lasagnét vagy a virslivel töltött rizsrántottát.

Ez is érdekelhet!

TOP 9 rezgő kocsonyarecept

Szerencse új köntösben

Könnyen előfordulhat, hogy jócskán marad a lencselevesből, -főzelékből vagy -salátából, annál inkább, hogy sokan nem ápolnak jó viszonyt az apró hüvelyessel. Vessük be az ősrégi trükköt, álcázzuk az új év első napjának főszereplőjét, és keltsük új életre az alábbi receptek valamelyikével, vagy próbáljunk ki többet is.

Így használd fel a maradék lencsefőzeléket! >>

A malacsült reinkarnációja

Végül következzen néhány ötlet a sorsára váró sült hús eltüntetésére. Lehetőségekben most is bővelkedünk, csak ki kell választani a legszimpatikusabbat. A mi kedvenceink: a húsos-fetasajtos batyuk és a sült hús szendvicsben való újjáéledése.

Maradék húsok felhasználása >>

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Sat, 2016-01-02 15:38

1- "riszájkling" könyörgöm, nem találtatok rá magyar kifejezést ? még csak nem is jópofa....
2. mi a fenének kell minden maradékot átalakítani? hogy aztán az átalakított valamiből ismét maradék legyen? Arra tanítsátok inkább az olvasókat, hogyan tudja kiszámolni, hogy ne legyen maradék ...és ebből átalakítás, majd pazarlás.. Mert az ismerőseim szerint az a vége hogy az átalakított valami a kukában végzi... A maradékok nagy részét le lehet fagyasztani és később felhasználni.... Vagy másnap még nyugodtan meglehet enni, átalakítás nélkül is....