Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szinglikonyha: így mentettem meg egy elrontott desszertet és vele együtt a húsvétot

Az én locsolóim a család férfi egyedeiben kimerülnek, na de őket is meg kell lepni valami finom édességgel - aminek a nők is nagyon örülnek a "titkos" összetevő miatt. (x)

Az idei Húsvét igencsak korán érkezik – az ember épphogy túllendül gondolatban a karácsonyon, a szüleinél eltöltött pár napon, majd a szilveszteren – amit évről évre rendre igencsak tisztes nyugiban töltök, ez van 30 felett – , aztán bumm, tessék, itt is van Húsvét, idén már április 1-jén. Hiába, ez mozgóünnep. Előre fele mozog, úgy fest. A locsolókat cirka 15 éves koromban, 30 évre előre elriasztottam, de most komolyan, melyik pesti lány szereti őket, őszintén....így mára csak a bátyám és apukám maradt nekem, ha más épp nincs.

Húsvéti édességek:

Keress ünnepi italokat a Baileys oldalán, kattints ide!

Szóval Húsvétkor irány a szülői fészek, anyukám sonkát és tojást főz, tavaly viszont én ígértem az édességet.

Némi tipródást követően úgy döntöttem, mindenkinek kedvezve Baileys-es édes pogácsát készítek, van is egy recept az oldalunkon, oké, pipa. Ez egy vajas massza, amibe belekerül az anyukám és az én kedvenc italom, a Baileys. Szóval rém egyszerű a recept, de természetesen sikeresen leégettem a sütiket, amiből következően ki is száradtak. Nem akartam mindet kidobni, hiszen némelyik menthető maradt, szóval a maradékfelhasználás jegyében egy másik Baileys-es receptünkre nyergeltem át, mert én aztán nem adom fel. Szerintem sokkal jobban jártam.
 

Étcsokit olvasztottam, kávét főztem, és összetörtem a kekszecskéimet, amiket meglocsoltam gazdagon (én habzsákkal nem bajlódtam) a csokis-kávés-Baileys-zes rétegekkel. Persze tejszínhab is mehet rá. Isteni finom lett, és tekintve, hogy a locsolók voltak a fő motiváció, azaz a bátyám és apukám, megjegyezném, hogy megint csak rá kellett jönnöm: a férfiak 99%-a él-hal a szottyos, puhára tottyosodott, szétázott édességekért, tehát ezért a krémért is. Bele se gondolok, mi lett volna, ha a száraz pogifélével próbálkozom. Nyilván tejbe mártogatták volna. 

Szóval melegen ajánlom, hogy ezt a pohárkrémet Ti is vessétek be Húsvétkor, mert gyors, isteni, és bármilyen (leégett) maradék száraz keksszel is működik, sőt...

...és ezeket láttad? 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!