Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Te tudtad? Ilyen gyakran kell(ene) kitisztítani a mosogatót

A baktériumok egyik legkedveltebb helye a konyha, azon belül is a mosogató, szóval nem árt, ha figyelsz a tisztán tartására!

A konyha a családi élet központi helye, ahol elég sokat időzünk: itt indítjuk el a napot, készítjük el a reggelit, ebédet és a vacsorát, itt eszünk, kávézunk, mosogatunk stb. Egy olyan hely, ahol valahogy mindig, pillanatok alatt koszos lesz a munkaasztal, a pult, az étkezőasztal és a padló is. A hely, ahol sajnos muszáj folyamatos tisztaságot tartani, főleg a mosogató környékén.

De vajon mennyi is az annyi, hányszor kéne rendesen áttisztítani a mosogatót?

Lisa Yakas higiéniai szakértő szerint legalább hetente egyszer ki kell(ene) fertőtleníteni a mosogatót. Az sem mindegy, miket pakolsz bele a szennyes edényeken kívül. Ha például nyers húst vagy piszkos burgonya tisztítottál benne, akkor azonnal át kell törölnöd utána, hogy megállítsd a veszélyes kórokozók elterjedését.

Ne ijedj meg: nem kell semmi extra tisztítószerre költeni, a legjobb bevált módszer a meleg víz és szappan kombinációja, esetleg a végén egy kis fertőtlenítőt is spriccelhetsz a felületre. Mielőtt pedig nekiállsz a tisztításnak, szedj ki minden ételmaradékot a lefolyó szűrőjéből, ha pedig eldugult, szuper kis házi praktikákkal tudod orvosolni a bajt. Például az ecet nemcsak a vízkővel szemben hatékony fegyver, szódabikarbónával keverve az egyik legjobb, természetes lefolyótisztító, amely a makacsabb dugulások esetében is segít.

Ezeket olvastad már?

via HouseBeautiful

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!