Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tekerd fel a hangerőt! Elindult a Nosalty hivatalos Spotify-oldala

Hallgasd és élvezd a Nosalty lejátszási listáit sütés vagy főzés közben, indítsd el a legjobb zenéket a randivacsorádon, baráti összejöveteleiden vagy a reggeli kávéd mellett!

Hivatalosan is elindult a Nosalty Spotify-profilja, ahol 9 tematikusan szerkesztett lejátszási lista (műsorlista) közül válogathatsz a legjobb zenék közül. A zenei listák mind azért készültek, hogy jobban megismerhesd a Nosalty ízlését (nem csak ételeken keresztül), illetve hogy örömtelibbé és varázslatos hangulatúvá tegyük a főzés vagy a közös étkezések perceit a zenén keresztül.

De mi az a Spotify?

Azok kedvéért, akik esetleg nem ismernék a műfajt, a Spotify egy digitális zene-, podcast- és videostreamelő szolgáltatás, amely több millió dalhoz és egyéb tartalomhoz nyújt hozzáférést előadóktól a világ minden tájáról. Egy olyan online szolgáltatás, ahol a felhasználók nem zeneszámokat, albumokat vásárolnak meg, hanem időalapú hozzáférést vesznek. Amíg az előfizetés él, addig a szervereken tárolt katalógus minden eleme rendelkezésre áll, online kapcsolat esetén bármelyik zeneszám lejátszható, de a kedvencek szinkronizálhatóak a számítógépre vagy okostelefonra is, hogy internetmentes helyen se kelljen csendben lenni. A Spotify számos eszközön érhető el, többek között számítógépen, telefonon, táblagépen, hangszórókon, tévéken és az autóban.

És hogy miért isteni dolog a Nosalty dedikált Spotify-oldala?

Azért mert itt csak neked állítottunk össze 9 tematikusan rendezett zenei műsorlistát úgy, hogy éppen napszaknak vagy eseményeknek megfelelően válogathass közülük. Találsz listát a főzéshez tombolós zenékkel, a legromantikusabb dalokkal gyertyafényes vacsorához, ajánlunk dalokat a napindításodhoz, a reggelid vagy kávéd mellé, de országok/nemzetek gasztronómiáját felidéző műsorlistát és filmekből ismert főzős jelenetek filmzenéit is betáraztuk neked! 

Na de lássuk a listákat, nyomj egy play-t, és tekerd fel a hangerőt!

  • A Nosalty kedvencei:

Ebben a műsorlistában kizárólag olyan zenéket válogattunk össze, amelyek a Nosalty szerkesztőségének és munkatársainak személyes kedvencei - témától vagy stílusoktól független, nagy-nagy szeretettel neked tőlünk!

  • Gyertyafényes vacsora

Randivacsora, évforduló, ünnepi készülődés? Ha a fogásokba már "belefőzted szíved-lelked", akkor a tálalást követően ezt a listát indítsd el! Csupa olyan dal a legnagyobb előadóktól, amik nemcsak téged hoznak meghitt hangulatba, de garantáltan mindenki dob tőle(d) egy hátast!

Reggeli energiabomba

Nyugi, nem vagy egyedül a hétköznapok koránkeléseinek nehézségeivel! Ezzel a műsorlistával dobjuk a mentőövet, hogy pillanatok alatt lendületbe kerülj, és boldogan indíthasd a napod! 

  • Jazz kávéhoz

Miközben főzöd a reggeli vagy az ebéd utáni feketéd, képzeld azt, hogy - ha nem is füstös, de hamisítatlan - jazzbárhangulat járja át a lakásod, ahol a kávéházi atmoszférában találkozik az aroma, a szenvedély és a stílus.

  • Főzés klasszikusokkal

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a klasszikus zene kedvező hatással bír testünkre és lelkünkre egyaránt. A főzéssel összekapcsolva pedig egyenesen csodát tesz veled! Elő a fakanalat, kapcsolódj rá a klasszikusokra, és figyeld meg, mi sül ki a konyhádban!

  • Baráti vacsora

Elkészült a tészta, már csak pár perc kell a szósznak, a bor behűtve...csöngetnek. Indíthatod is ezt a műsorlistát - a leglazább hangulataláfestő lesz a barátaiddal töltött vacsora közben. Egészségetekre!

  • Világkonyha

Minden egyes dala egy-egy messzi tájról érkezett recept elkészítésére sarkall. Dallamai mentén a nemzetközi konyha klasszikusai kelnek életre: jöhet az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a maláj csirkesatay, a kínai édes-savanyú sertéshús, az arab falafel és hummusz, a görög tzatziki és a bécsi almás rétes!

  • Konyhaparty

Igazi hangosan üvöltős/éneklős dalok, amelyekkel könnyen átszellemülhetsz az önfeledt főzés után - add át magad a bulinak, miután túlvagytok a közösen elfogyasztott baráti vacsorán, hadd hágjon a tetőfokára a hangulat. Hallgasd csak!

  • Főzz úgy, mint a filmeken

Felismered a dalok alapján, hogy melyik szám melyik film ikonikus főzős jelenetében szólalt meg? Erre a listára csak főzős és filmzenés dalokat válogattunk, kíváncsiak vagyunk, hányat találsz el. Csak közben figyelj a főzésre is, nehogy odakapjon!

A Nosalty folyamatosan bővülő Spotify-műsorlistáira itt tudsz feliratkozni, kövess minket!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!