Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljesen eltűnt a személyzet ebből a kisboltból Japánban

Ebben a kisboltban egyetlen ember sem dolgozik, a kiszolgálás mégis gyors, a fizetés egyszerű, lopni pedig valószínűleg senki nem tud innen semmit. Hogy lehetséges ez? 

Hétfőn nyílt meg Japánban az a kisbolt, amely a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásának köszönhetően fogadja a vásárlókat, mindezt személyzet igénybevétele nélkül – írja a 24.hu. 

Az üzlet a Yamanote Gateway nevű vonatállomás legújabb látványossága, a csaknem 60 négyzetméteres üzletben pedig 50 kamera gondoskodik arról, hogy a kiszolgálás gyorsan, hatékonyan és biztonságosan, lopás nélkül történjen. A bolt kijárata csak fizetés után nyílik meg a vásárló előtt, a mesterséges intelligencia pedig arra van kiképezve, hogy felismerje a vásárlói viselkedést, szokásokat. A boltban szinte lehetetlen lopni, mivel a rendszer azonnal észleli, ha valaki levesz a polcról egy terméket, így azt nem lehet ruha alá dugni vagy fizetés nélkül kivinni a helyiségből. 

Olyan boltok már a világ más pontjain is nyíltak, amelyekben teljes egészében önkiszolgáló fizetés történik, a japán kisbolt azonban az első olyan üzlet, ahol maximum csak az árufeltöltésnél használnak emberi segítséget. 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!